facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Unplugged


Bookmark

Data

Released 2008
Format Albumi
Vrsta Blues rock / Hard rock / Garage rock / Alternative/Indie Rock
Dodano Nedjelja, 30 Listopad 2011
Žanr Rock
Broj diskova 2
Edition date 2008
Država Hrvatska
Etiketa Dancing Bear
Catalog Number DBCD 194
Edition details producent: Dragutin Smokrović - Smokva; izvršni producent: Igor Boltek; snimano: 12.4.2008. u Tvornici
Tags Dancing Bear Majke Dragutin Smokrović Igor Boltek

Review

Dupli album reanimirnaih Majki sadrži i duplu zamjerku. Prva je temporalna, a druga je konceptualna.

Prvo dobre stvari, a to su fotografije Dražena Smaranduja, pogotovo naslovna koja bi komotno mogla na neki maksi poster kada bi maksi posteri izlazili sa glazbenim novinama kada bi se ove potonje prodavale. Druga je digipack pakiranje označeno kao luksuzno iako tu i nema ništa luksuzno. Digipack svojim formatom pomalo daje osjećaj da u ruci držite vinil zakržljao u razvoju.

A sad ono malo lošije - forma unplugged koncerta kao bitne stvari. Brate mili, to su devedesete. Toliko ovaj dupli album kasni jer od dvadeset i jedne stvari tu nema ništa novog iako, znam, Majke spremaju novi materijal u studenom. I, po Baretovim riječima, biti će žestok.

Druga stvar je forma audio CD-a. Koncert je sniman u video formi pa se komotno mogao izbaciti DVD (koji, navodno, također izlazi samo se ne zna kada) sa bonus diskom i, štajaznam, posterom i ostalim freebies da Rock Hrvatutm izbaci iz usta opori okus davanja novaca za glazbu jer Rock Hrvattm mora imati dojam da je dobio više nego što je platio. Ovako, ako se pokuša prodati dva puta jedna te ista stvar, bojim se da neće tržišno dobro proći.

Što se sadržajne strane pakiranja tiče, dakle glazbe, hitovi i malo manji hitovi provučeni su kroz akustični aranžman sa malo Baretovog suvislo/nesuvislog monologa prije početka pjesama i malo poigravanja sa gitaristom kroz Gorane/Zorane zajebanciju prije Baretovog bluesa, a Odvedi me je i dalje najbolja stvar proizašla iz ruke i glave ove hrvatske verzije Keitha Richardsa.

Antonio Hadrović

Hits 1410
Život uživo « Život uživo Majke Albumi Kronologija U Tvornici 9.3.2007. » U Tvornici 9.3.2007.

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42