facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Ožujak 2010
Format Albumi
Vrsta Alternative/Indie Rock / Contemporary Pop/Rock / Adult Alternative Pop/Rock / Contemporary Singer/Songwriter
Dodano Subota, 14 Svi 2011
Žanr Pop-Rock
Length 50:18
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2010
Država Europa
Etiketa Melodramatic Records ‎/ Mercury Music Group
Catalog Number 273 114-0
Edition details objavljeno: 8.3.2010.; producent: Pete Wilkinson
Tags Amy Macdonald Melodramatic Records Mercury Pete Wilkinson

Review

Amy MacDonald s pravom bi se mogla počastiti epitetom "škotske Alanis Morissette". Novi album A Curious Thing je pred nama, koji će očito pokušati ponoviti uspjeh privijenca This Is The Life, sa kojeg se istaknulo čak 5 uspješnih singlica. Međutim, materijal na novom uradku u svojoj suštini otkriva nedostatak inspiracije i glavinjanje sa već poznatim melodijama, koje se nastoji prikriti već vokalom mlade pjevačice.

Najbolji primjer je pjesma An Ordinary Life u kojoj Amy "ne želi svjetla pozornice, nego samo običan život", što je već prokušana formula za pjesmu koju su već isprobale kudikamo veće glazbene dive, a ne vodi, nažalost, nikuda.

Uvodni singl Don't Tell Me That It's Over ipak iskače ponajviše zbog pamtljivog refrena, dok bi Spark bolje djelovala sa vokalno jačom izvedbom neke druge pjevačice. Još jedan štreberski primjer na albumu je završna What Happiness Means To Me, čime se da naslutiti da je Amy na sve načine željela dosegnuti veličinu privijenca, iako je za to žrtvovala dobar dio stečene reputacije.

I Got No Roots i Love Love brzi su i poletni primjeri koketiranja sa elementima američkog countryja, te će sigurno naći svoje mjesto pod suncem što se zasigurno ne bi moglo reći za preportenciozno akustičnu My Only One.

Nevinost i karizmatičnost prvog albuma zamijenjenje su repetitivnim oponašanjem u kojem jedna pjesma nepogrešivo nalikuje na drugu čime je Amy samo pokazala da glazbeno još uvijek treba dosta raditi na svim elementima albuma jer A Curious Thing ostavlja dojam demo snimke neke odlikašice na kojoj se dosta toga dalo popraviti. Ipak, neizmjerno bi preporučio slušanje njezinog prvog albuma This Is The Life, naspram ove beznačajne kolekcije iz koje će, naravno, ostati zapamćeno samo par singlova.

Toni Matošin

Hits 1446
Amy MacDonald Albumi Kronologija Life in a Beautiful Light » Life in a Beautiful Light

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42