facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2012
Format Albumi
Vrsta Alternative/Indie Rock / Contemporary Pop/Rock / Adult Alternative Pop/Rock / Contemporary Singer/Songwriter
Dodano Srijeda, 01 Ožujak 2017
Žanr Pop-Rock
Length 49:53
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2012
Država Europa
Etiketa Melodramatic Records / Mercury
Catalog Number 0602537036028
Edition details objavljeno: 11.6.2012.; produkcija: Pete Wilkinson
Tags Mercury Amy Macdonald Melodramatic Records Pete Wilkinson

Review

Nakon što je godinu dana putovala i koncertirala gdje god je stigla, Amy Macdonald odlučila se odmoriti. Iskoristivši ugodno s korisnim, prošlu je godinu provela pisajući pjesme za svoj novi album Life In A Beautiful Light, koji je nedavno ugledao svjetlo dana.

Treći album škotske kantautorice najavio je singl Slow it Down koji se dobrano zavrtio i još uvijek se vrti na radio postajama. Zašto spominjem baš tu pjesmu? Zato što ona najbolje opisuje stanje cijelog albuma. Radiofoničnih pjesama 'a la This is the Life ima napretek, a ono što Amy izdvaja od ostalih pjevačica s britanske scene jest njen tvrdi škotski naglasak. I to je otprilike to. U 12 pjesama, koliko ih je na albumu, nećete čuti ništa što će vas oboriti s nogu niti išta što bi Macdonald moglo ustoličiti kao novu međunarodnu zvijezdu. S druge strane, Life in a Beautiful Light možda vas neće ni pretjerano iritirati, ali album ćete vrlo brzo zaboraviti. Njegova predvidljivost, osobito tekstualna, jedan je od glavnih problema na koji bi pjevačica trebala pripaziti želi li ubuduće o sebi čitati hvalospjeve.

Na primjer, u Across the Nile Amy pribjegava političkim temama, dajući do znanja da bi rado bila na mjestu komentatora društveno-političkih zbivanja 'a la Bono Vox, a u Human Spirit poručuje da joj je drago što je drama s čileanskim rudarima sretno završila. Amy time vjerovatno nije mislila ništa loše niti je imala loše namjere, ali puno puta nije bitnije što, već kako. Macdonald slaganje refrena ide vrlo dobro, no pjesme su, najblaže rečeno, prosječno dosadnjikave. Želeći se očito svima svidjeti i ponuditi što više raznovrsnijih tema, glazbenica progovara o baki koja je preminula od Alzheimerove bolesti, o škotskim nogometnim rivalima Rangersima i Celticu. Pametnome dosta. Kičastih klišeja koliko hoćeš, a inteligentnim pričama ni traga. S druge strane, ima i svijetlih točaka. 4th of July solidna je pjesma s kojom pjevačica otvara album. Da se razumijemo, nije riječ o novoj Born in the USA, ista je nastala kao reminiscencija Amyna boravka u SAD-u i ima ubojiti refren nalik ubojitoj grupi The Killers. Pitka i ugodna je i Pride, a nekako najveselija i najležernija jest ona koja je do sada na radiju najviše svirana – Slow it Down. Ostalo? Bilo bi dobro da se Macdonald povede za naslovom pa uspori s nebuloznim tekstovima za koje se slušatelju može učiniti da su nespretno „nalijepljeni“ na melodijsku strukturu pjesama.

Bojana Perhat

Hits 979
A Curious Thing « A Curious Thing Amy MacDonald Albumi Kronologija Under Stars » Under Stars

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma