facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2001
Format Kompilacije
Vrsta Pop / Electro / Dance
Dodano Subota, 29 Siječanj 2011
Žanr Pop
Edition date Studeni 2001
Država SAD
Etiketa Maverick/Warner Bros.
Edition details Producenti:Madonna, Shep Pettibone, Dave
Tags

Review

Nakon dva iznimno uspješna albuma u nizu (Music i Ray of Light) te ponovne stabilizacije na tronu kraljice popa, došlo je vrijeme za izlazak nove kompilacije koja je ovaj put bila presjek Madonninog rada kroz devedesete. Radoblje od 1992. do 2000. kojim se ovaj album bavi je za Madonnu bilo i najburnije: bilo je tu mračne ere seksualnosti, neprijateljstva s medijima, Evite, majčinstva te inteligentne elektronike.

Ova kompilacija, za razliku od prethodne, The Immaculate Collection ne donosi nikakve nove pjesme, a i misao vodilja kojom su se odabirale pjesme ovaj put nije bila hitoidnost koliko same ključne točne devedesetih. Drowned World/Substitute For Love je singl koji je bio objavljen samo u Velikoj Britaniji i tamo zauzeo deseto mjesto, no ta pjesma najbolje opisuje produhovljenu majku Madonnu pa je njeno mjesto na kompilaciji bilo logično.

Elektroničkih eksperimenata koji su Madonnu i u devedesetima potvrdili kao kvalitetnu glazbenicu ovdje ima napretek: od apsolutne genijalnosti microbeatova The Power Of Good-bye, Frozena ili Ray Of Light preko enigmatične Bedtime Story pa sve do rasnih klupskih hitova poput Music ili Beautiful Stranger.

Madonna

Nisu zapostavljeni ni r'n'b zvukovi Secret pa ni kontroverzni Deeper And Deeper, Erotica i Human Nature. Jedini prigovor ovoj inače besprijekornoj kolekciji je stavljanje Take A Bow iako je jasno da jedna kompilacija najvećih hitova bez te pjesme ne bi mogla postojati obzirom da ta pjesma Madonnin najveći hit.

GHV2 je dokaz Madonnine vječne kreativnosti, glazbene mladosti i upornosti. Iako su se pojedine medijske odluke okrenule protiv nje, činjenica ostaje da Madonnina glazbena škrinjica ima materijala da svira bolje i dulje od ostalih.

Hits 1714
Something to Remember « Something to Remember Madonna Kompilacije Kronologija Remixed & Revisited » Remixed & Revisited

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma