facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
You Can Dance

Bookmark

Data

Released Studeni 1987
Format Albumi
Vrsta Pop
Dodano Petak, 28 Siječanj 2011
Žanr Rock
Length 1:08:38
Broj diskova 1
Edition date Studeni 1987
Država SAD
Etiketa Sire, Warner Bros.
Edition details Producenti:Stephen Bray, John
Tags

Review

Od 1986. kad je izdala True Blue do 1989. kad je izašao Like A Prayer je prošla cijela jedna era. Tri godine bez studijskih izdanja mogu lako uništiti nečiju karijeru. Stoga je Madonna ipak održavala pozornost jednostavnim trikovima, poput soundtracka Who's That Girl i svog prvog albuma remikseva You Can Dance.

You Can Dance je album ritma i ničeg drugog. Prikazuje Madonnu u njenom izvornom obliku – plesačicu i prije svega ikonu klubova. Iz klubova je potekla, a ovo je najbolji način da im se i oduži. Dodajući tek jednu novu pjesmu, osrednji Spotlight, Madonna podsjeća na neke svoje plesne trenutke koji su bili orijentirani isključivo na klubove.

Into The Groove, Where's The Party i Holiday su pjesme koje su najviše naglašene. Pojavljuju se u produljenim verzijama od po sedam minuta, kao i u producentski drugačije ukrašenim, tzv. dub verzijama. Ne sumnjam u uspješnost ovog remiks albuma na klupskoj sceni osamdesetih, no danas se sve to čini pomalo zastarjelo.

Madonna

Synthovi, izmiksani glasovi te ponavljanje refrena od jutra do sutra bi vas ponijelo u obliku Studia 54 ili nekog sličnog partyja, no ovako je to plesno razvodnjavanje nečega što je dovoljno banalizirano da bi sasvim dobro funkcioniralo. Remiksevi su varljivo područje, Madonna je kraljica remikseva, no nije sve ovdje tako dobro da je moglo odoljeti zubu vremena.
 

Ivan Glazer

Hits 1525
Who's That Girl « Who's That Girl Madonna Albumi Kronologija Like a Prayer » Like a Prayer

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42