facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 1986
Format Albumi
Vrsta Pop
Dodano Utorak, 11 Siječanj 2011
Žanr Pop
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 1986
Država SAD
Etiketa Sire Records
Edition details Produkcija: Madonna, Patrick Leonard i Stephen Bray; Datum objave: 30. 6. 1986
Tags

Review

Nakon dobrog starta s albumom Madonna i zauzimanja samog svjetskog vrha s Like A Virgin, Madonni je bio potreban jedan album kojim bi tu poziciju stabilizirala i otjerala druge koji su pretendirali na njeno mjesto. 1986. izlazi True Blue, jedan od komercijalno najuspješnijih Madonninih albuma.

Glavna smjernica ovog albuma su hitovi. Uistinu, ovaj album sadrži najviše Madonninih brojeva jedan. Hitovi se najlakše postižu bržim pjesmama i one ovdje dominiraju. Postoji tek jedna balada i upravo ta balada je objavljena kao prvi singl. Radi se o pjesmi Live To Tell. Maestralna balada duga skoro šest minuta je nov teritorij za Madonnu. Duga, spora i neljubavne tematike, u potpunosti netipična za kraljicu, no ona se i u ovoj ulozi snašla odlično i isporučila još jedan hit.

Madonna

Ostatak albuma čine plesne pjesme neobavezne tematike, a kontroverze koje su Like A Virgin podigle na top listama su svedene na minimum. Opet samo jedna pjesma kvari to pravilo, no, naravno, na pozitivan način. Radi se o Papa Don't Preach. Izvrstan pop koji se bavi problematikom tinejdžerske trudnoće je podigao popriličnu medijsku prašinu, a Madonna je tad prvi, a vjerojatno i posljednji put na svojoj strani imala konzervativce koji su pjesmu shvatili kao protivništvo pobačaju.

U svakom trenutku ovog albuma izvire zabava. Klasik La Isla bonita koji je bio namijenjen Michaelu Jacksonu vješto komponira španjolske elemente, Open Your Heart i Where's The Party su stvoreni da poderu plesne podije, dok je True Blue jednostavna posveta ženstvenosti i ženskoj nježnosti pedesetih.

True Blue je kao album uspjela fuzija prethodna dva. I dalje orijentirana prema zabavi, Madonna je tad bila valjda posljednji put valjda svačija miljenica, ovo je valjda posljednji put da je reciklirala svoje ideje. Nakon True Blue prestaje potpuna zabava, tada počinje prava glazba.
 

Ivan Glazer

Hits 1915
Like a Virgin « Like a Virgin Madonna Albumi Kronologija Who's That Girl » Who's That Girl

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42