facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Madonna


Bookmark

Data

Released Srpanj 1983
Format Albumi
Vrsta Pop
Dodano Utorak, 11 Siječanj 2011
Žanr Pop
Broj diskova 1
Edition date Srpanj 1983
Država SAD
Etiketa Sire Records
Edition details Producenti: Reggie Lucas, John
Tags

Review

Svatko ima svoj početak. Mlada i bahata Madonna Louise Ciccone ne birajući sredstva uspjela je u američke klubove ubaciti dva singla: Everybody i Burning Up. Iako su na top listama više-manje doživjeli debakl, singlovi su se dobro uhvatili za plesne podije i matična kuća Sire Records joj je ponudila da snimi album. Tko bi rekao, tko bi se nadao da će početi jedna od najvećih, ako ne i najveća glazbena karijera svih vremena. Album jednostavnog naziva Madonna je prvi album kraljice popa.

Sam minijaturan album (od 8 pjesama je tek) je teritorij na kojem je Madge započela svoju karijeru i gdje su stvoreni njeni najveći hitovi: plesni podij. Ovaj album je od početka do kraja prožet ritmom i plesom kao glavnim vrijednostima. Pjesme nisu vrhunska produkcija tog doba, za Madonnu su rekli da zvuči kao Minnie Mouse na heliju, no ono što se mora priznati, da pjesme nisu dobre ne bi bile toliko postojane i ne bi bile rado slušan dio svakog partyja.

Već od početka ovo postaje dobro: Lucky Star osvaja svojom jednostavnošću i romantikom za plesne cipele. Borderline je oduševljavajući melankolični plesnjak na koji ćete jako teško ostati nogama u mjestu. Burning Up je razarajući pop rock koji je da nije bio na početku karijere Kraljice majke mogao postići puno više.

Madonna

Teško je ne spomenuti jedan od najvećih Madonninih klasika – Holiday. Gomila pozitivne energije i slatkasti synthovi tjeraju brige, ali i govore da ima više od helija iza ovog tankog glasića. Physical Attraction je tipičan 80s klupski singl, kao i Everybody, prvi Madonnin singl uopće gdje se čuju naznake uzduha i senzualnog hrapavog glasa kojim će se nekad izgovarati najveći hitovi.

Madonnin uspon nije bio nimalo lak, na audicijama i provjerama za instant zvijezde ona nije prolazila, no upornost i kontrola vlastite karijere je dovela do njenog prvog albuma. Madonna je tipični Madonnin album. Ritam i plesni podiji kao korijeni jedne jako talentirane plesačice koja je svojom voljom i inteligencijom postala najveća pjevačica svih vremena.
 

Ivan Glazer

Hits 1583
Madonna Albumi Kronologija Like a Virgin » Like a Virgin

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42