facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Sticky & Sweet Tour


Bookmark

Data

Released Ožujak 2010
Format Video
Vrsta Pop / Dance
Dodano Petak, 02 Prosinac 2011
Žanr Pop
Broj diskova 2
Edition date Ožujak 2010
Država SAD
Etiketa Warner Bros.
Edition details Producenti: Madonna, Guy Oseary i Nicola Doring / Režija: Nathan Rissman / Datum objave: 26.3.2010.
Tags

Review

Ona je jedna i jedina. Ali i ona stari. Njena komercijalnost se sa svakom fizičkom godinom sve više smanjuje i financijskom umu kakav Kraljica posjeduje preostaje jedino zgrnuti maksimalnu količinu novca koja se zgrnuti može. Zato svaki album prati turneja. Zato svaku turneju prati live album i DVD.

Tako je i sa posljednjom turnejom. Iako je pokušati zaraditi još na turneji koja je ionako najunosnija turneja nekog solo izvođača uopće traženje kruha preko pogače, Madonna je za Sticky & Sweet Tour u Buenos Airesu snimila izvrstan DVD i manje zanimljiv CD. Pljuska je to onima koji nisu bili ni na jednom koncertu megalomanske turneje, a istovremeno i krasna uspomena onima koji su išli Kraljici u pohode.

DVD je uistinu izvrstan prikaz svega što se zbivalo tijekom dvije večeri u Buenos Airesu. Madonna uistinu zna svoj posao. Iako bi se mogla prigovoriti mehaniziranost i manjak spontanosti, ovakav show se ne vidi svaki dan. Ne može se reći da je toliko pjevački interesantan (ali od Madonne glas više ni ne očekujemo) koliko je to napad pop kulture na sva osjetila. Svaka sekunda ovih nastupa pršti detaljima na temelju kojih se može zaključiti da ih vodi osoba iznimne inteligencije, znanja i suosjećanja. Iako je Madonna na trenutke prevulgarna, na scene Kusturičinog Doma za vešanje dok pjeva You Must Love Me kao i na nevjerojatno dobro sviranje Panterine A New Level u sklopu Hung Upa morate osjetiti potrebu za skidanjem kape uz duboki naklon.

CD je, nažalost, manje zanimljiv. U prvom redu zbog uistinu nelogičnog odabira pjesama. Nije jasno zašto je Madonna stavila toliko pjesama s Hard Candyja ako su za turneju napravljeni na njima napravljeni tek minimalni zahvati. Isto tako, audio verzija Get Stupid bez impresivnog videa koji ju prati ne znači baš ništa. No, zato su stare pjesme izvrsno presvučene u nova ruha. U prvom redu se to odnosi na modernizirani Human Nature, ciganski La Isla Bonita te techno Like A Prayer. Dokaz je to da godine možda nagrizaju Madonnino tijelo, ali ne i kreativnost.

Pošto dolazi u kompletu s DVD-om, CD ne možete izbjeći. Nije da morate/trebate, ali DVD je superiorniji. Logično je to, ipak je to Madonna, glazba je uvijek samo malen dio onoga što se nudi.

Soundguardian

Hits 1425
The Confessions Tour « The Confessions Tour Madonna Video Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42