facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Celebration


Bookmark

Data

Released Rujan 2009
Format Kompilacije
Vrsta Pop / Dance
Dodano Srijeda, 28 Rujan 2011
Žanr Pop
Length 2:37:25
Broj diskova 2
Edition date 2009
Država USA
Etiketa Warner bros.
Tags

Review

 

Ako je Michael Jackson bio kralj popa, onda je Madonna neizostavno kraljica. Čak i u svojim 50-tima ne prestaje da niže hitove, iako je očito da starost uzima svoj danak, barem što se scenskih nastupa tiče. 
 
Nakon dviju kompilacija najvećih hitova The Immaculate Collection i GHV2, koji su se odlično nadopunjavali, pred nama je dvostruka CD kompilacija Celebration, koju već uspješno promovira novi istoimeni hit, nastao u suradnji sa popularnim DJ-em i producentom Paulom Oakenfoldom, koji je postao jedan od njezinih neizostavnih suradnika.
 
Razlog izdavanja je zaključivanje ugovora sa matičnom glazbenom kućom Warner, sa kojom je Madonna surađivala od početka svoje karijere. Od 70-tak singlova koliko je Madonna do sada imala u svojoj karijeri dvostruko CD izdanje kompilacije pokriva dobru polovicu, koju čine uspješniji i općepoznati hitovi kao što su primjerice Like A Virgin, Lucky Star te recentniji Ray Of Light, Music i Hung Up. No, upitno je kako će fanovi reagirati na ovo izdanje, koje osim pjesme Celebration, koja i R'N'B suradnje sa Lil Wayneom u pjesmi Revolver nudi, uz recentne hirove, jedino remasterirane verzije starih hitova, dok je još jedna nova pjesma It's So Cool dostupna jedino u digiralnom obliku.
 
Dosta je mjesta ostavljeno i za novije pjesme pa su se tako na kompilaciji našla i glavna 3 singla za zadnjeg studijskog albuma Hard Candy, kao i Die Another Day, naslovna pjesma istoimenog filma o Jamesu Bondu. Kompilacija ima i svoj DVD oblik koji ima čak 47 glazbenih spotova što će zasigurno privući pozornost svakog ozbiljnijeg glazbenog kolekcionara.
 
O kvaliteti pjesama na kompilaciji nije potrebno previše raspravljati, budući da je stvarno riječ o pjesmama koje su „promijenile svijet“ i definirale Madonnu i njezinu karijeru. Celebration je zbirka hitova koja nenaglašeno označava još jednu prekretnicu u Madonninoj karijeri, koja je već odavno zacrtala standarde sa kojima se teško nosi njezina današnja konkurencija.
 
Hits 1457
Remixed & Revisited « Remixed & Revisited Madonna Kompilacije Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42