facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Maw
Žanr Alternativ Rock
Grad Krakow
Država Poljska
Aktivan od 2019. -
WEB https://mawcamp.bandcamp.com/
Tags Maw

Bookmark

Ovaj mladi bend koji nam dolazi iz Krakova, Poljska, svoje prvotne uzore pronašao je u djelovanju bendova iz 90-tih godina sa Palm Desert scene (južna Kalifornija) poput Queens of the Stone Age, Kyuss, Eagles of Death Metal.

Oformljeni su prije dvije godine, a dugometražni prvijenac snimljen navodno u svega 2 dana u kojima su na osnovu glasnih i teških riffova nastajale zastupljene kompozicije. Iz poznatih pandemijskih razloga objavljen je tek u siječnju tekuće godine. Prije njega snimili su dva EP: „Burn“ iz 2019 i „Citizens of Dune“ iz 2020.

Bend sačinjavaju: Martyna Hebda na gitari; Kuba Stepien na gitari; Piotr Stephien na basu; Piotr Stachowiak – vokal i Szymon Piotrowski na bubnjevima.

Primarnoj želji benda za sviranjem stoner/desert riffova sasvim zgodno su „uvalili“ svoj doživljaj nota i zvukova bendova poput Tool i Pink Floyd.

Nastanak njihovih pjesama nije viđen po prvi put, na inicijalni riff ili akord međusobnim dogovorom, idejama svih članova benda i jamingom na kraju dana se iskristalizira konačan oblik kojeg se dalje dotjeruje i usavršava.

Bend se ne ustručava kazati da u njihovim notama osim gore navedenih uzora ima i utjecaja kolega iz Njemačke - Color Haze, kolega iz Danske Causa Sui, ili energije prekomorskih kolega iz benda Down. Ipak se mora objektivno kazati da u svemu tome mogu se čuti baš Maw.

Đorđe Škarica

Albumi (1)
Songs (6)
Albumi Albumi
Maw
Maw
Songs 6 Comments 0
4 out of 54 out of 54 out of 54 out of 54 out of 5 / 0 out of 50 out of 50 out of 50 out of 50 out of 5 Dodano 26 Ožujak 2021
Released 2021
Format Albumi
Vrsta Grunge / Doom metal / Post-grunge / Stoner rock / Alternative/Indie Rock / Space Rock
Length 41:54
Br. diskova 1
Etiketa Samostalno
Žanr Rock
Price 0.00 HRK
Kat. br. -

Hits 150

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma