A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Nothing Is Too Far Anymore


Bookmark

Data

Released Srpanj 2020
Format Albumi
Vrsta Rock / Alternative rock
Dodano Subota, 15 Kolovoz 2020
Žanr Rock
Length 51:46
Broj diskova 1
Edition date Srpanj 2020
Država Hrvatska
Etiketa Dostava zvuka
Tags Dostava Zvuka Malady Lane

Review

Da više uistinu ništa nije tako daleko zagrebački rock sastav Malady Lane, bez skrivenih namjera i lažnih obećanja, pokazuje od prve minute svoga albumskog prvijenca. Prvijenca kojem je dalek možda tek dojam kako je zaista u pitanju početnička zbirka, jer ne samo da "Nothing Is Too Far Anymore" ne donosi glazbu koja je nastala jučer ili prekjučer, već sama izvedba otkriva prekaljene "borce" i zanesenjake s već sasvim dovoljno utakmica u nogama.

Uostalom, nukleus Malady Lane datira gotovo desetljeće unatrag, a pjesme skupljene na konačno objavljenom albumu nose patinu tih godina. Da su ovih dvanaest pjesama "state of the mind benda" jasno je posvjedočio frontmen Chris Ian, a kad ih uistinu i pažljivo preslušate, takva će vam konstatacija upotpuniti zadnju kockicu u ukupnom dojmu, kao pojašnjenje i fusnota, ali i razvidna činjenica. A na "Nothing Is Too Far Anymore" sve istodobno zvuči nevjerojatno svježe, kao da je upravo nastalo, tek u svom kompilacijskom štihu i meandriranju omiljenim (pod)žanrovima odavajući taj dojam retrospektive od kojeg ne bježe ni sami članovi benda.

Malady Lane, uz spomenutog spiritusa movensa Chrisa Iana, znanog po radu u bendu Killed a Fox, i suosnivača, gitarista Hrvoja Baudoina, danas čine bubnjar Pavle Gulić i basist Nenad Gajić, sve redom glazbenici već dovoljno iskusni u ovim vodama da svoju ljubav prema formama alternativnog rocka s kraja prošloga stoljeća pretoče u nešto dovoljno osobeno i pamtljivo da se mogu podičiti zaista vrijednim doprinosom današnjoj hrvatskoj rock-sceni. Uvodni dvojac pjesama – "Shelter" i "Flames" – na prvu bacaju u lice taj žar i plan rada, odvodeći slušatelja u neka gotovo pa ostarjela vremena i podneblja, ali ne bez vlastitog pečata kakvog je najavni singl, ne osobito nadahnut pitki rock "All of My Blood" još na neki način skrivao. Sjajan vokal i kompaktna svirka, zajedno sa solidnim tekstovima svoj su puni potencijal ostvarili u pjesmama poput šestipolminutne "Fire Will Find You" i armirane "Middle Ground", koje u paketu pokazuju svu raskoš talenta ekipe koji ga potpisuje.

Ono što posebno veseli i što je uvijek najbolji pokazatelj kvalitete naknadna su preslušavanja tijekom kojih se otkrivaju novi slojevi i jasnije detektira vezivno tkivo: "Nothing Is Too Far Anymore" u ponovljenom slušanju sposobno je nametnuti atmosferu koja nema nužno toliko veze sa Seattleom (što im se brzopotezno lijepi kao poveznica), koliko je odraz u kreativni proces pametno, ali i srčano utkanih afiniteta. U tom svjetlu, možemo ovaj album promatrati i kao odskočnu dasku (uloga koja mu kao prvijencu i automatizmom pripada), odnosno, vješto odrađen poligon kao zalog za spretno korištenje kalorija u predstojećim specijalitetima. Kako bilo, Malady Lane predstavili su se širem auditoriju s impresivnom, začudno pitkom zbirkom pjesama i dovoljno širokom paletom receptura da se možemo radovati opetovanim slušanjima, kao i predstojećim koncertima, osobito jednom kad se ova pandemijska pošast konačno preseli u područje anegdota i lovačkih priča.

 

Toni Matošin

Hits 2287

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiMariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici