facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2020
Format Albumi
Vrsta / Americana / Singer-songwriter / Alt-Country
Dodano Ponedjeljak, 15 Lipanj 2020
Žanr Pop-Rock
Length 55:37
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2020
Država Europa
Etiketa Pauper Sky Records
Edition details objavljeno: 15.6.2020.
Tags Michael McDermott Pauper Sky Records

Review

Teško da ste do sada čuli za Michaela McDermotta, no došlo je vrijeme da se stvari promijene iz korijena. Njegov novi studijski album "What in the World" 12. lipnja službeno objavljuje Pauper Sky Records, odnosno, Continental Records Services.

I da, teško da se ovdje može govoriti o bluesu, prije je riječ o snažnom autorskom rock albumu, koji itekako snažno i suptilno donosi sve ono što je oduvijek krasilo snažne rock glazbenike.

U koju kategoriju se može staviti ova glazbena priča? To je definitivno snažna, iskrena i vrlo osobno izražena autorska glazbena priča u kojoj teško da možemo naći bilo kakve zamjerke, upravo suprotno! Nisu ga bez veze ljudi iz Washington Posta prozvali "jednim od najvećih talenata svoje generacije", a Stephen King tvrdi da je Michael McDermott "možda najveći neotkriveni talent rock and rolla zadnjih 20 godina”. Sve ovo ukazuje da Michaela moramo itekako ozbiljno prihvatiti i poslušati. Možda je još konkretnije najbolje njegovu glazbu titulirati općenitim pojmom americana. I vjerujem da će se tek tada stanje formulacije i glazbenog određenja itekako jasno pozicionirati i pokazati se u pravom svijetlu.

Kritičari ga nazivaju novim Dylanom i Springsteenom, a nekako on sam kaže da je najbliži Tomu Pettyju. Njegove pjesme izravno i vrlo precizno pogađaju i seciraju sve probleme koji su dio svakodnevnog života. Baš iz tog razloga Michael McDermott je nevjerojatna glazbena pojava na suvremenoj glazbenoj sceni.

PREPORUKA:
Dvanaest je ovo pjesama koje će vas baciti na koljena i osvojiti svojim tekstovima, glazbenim predlošcima i snažnom, impresivnom prezentacijskom formom.

"What in the World" Michaela McDermotta je nevjerojatna glazbena priča koju jednostavno morate poslušati i, ako ste poklonik dobre glazbe, ono što ste poslušali jednostavno ne može proći samo tako pored vas!

A evo što i drugi misle i pišu:
“Michael McDermott is a true original, a guy with a grit-fuelled vocal delivery, fine zinging fretwork and an eye for arresting, story-telling lyrics that often seem to echo his own life experiences.” - Elmore magazine

“The confidence may have faltered, but the talent never has and now, finally, they are aligned and, both personally and musically, he’s become the man he was always meant to be.” - Folk Radio UK

“After a life of drugs, drink, jail, tragedy and failure, it looks like, 11 studio albums in, Michael McDermott has finally found redemption.” - Get Ready To Rock!

“…a major songwriting talent.” - Scottish Daily Express

Michael McDermott je doista nevjerojatna glazbena pojava i istinska senzacija i to isključivo zahvaljujući svojoj glazbi. Provjerite zašto.

Mladen Lončar - Mike

Hits 377

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42