facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2007
Format Albumi
Vrsta Singer-songwriter / Contemporary Pop/Rock / Album Rock
Dodano Utorak, 21 Lipanj 2016
Žanr Pop-Rock
Length 42:05
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2007
Država Europa
Etiketa MPL / Hear Music / Universal Music Group
Catalog Number 0888072303577
Edition details objavljeno: 4.6.2007.; produkcija: David Kahne; snimano: listopad 2003. - Abbey Road Studios, London i 2006. - veljača 2007.
Tags Universal Paul McCartney Hear Music David Kahne MPL

Review

Nakon desetljeća sviranja i pisanja pjesama, od kojih su neke ostavile jači, a neke slabiji znak u povijesti glazbe, ipak su sva ostvarenja Paul McCartneyja na ovaj ili onaj način, manje ili više, izazivala poštovanje i nedvojbeno vjerovanje u kvalitetu njegovih djela.

Prepoznati umjetnik i veliki talent, ovaj je šezdesetpetogodišnji roker stigao na listu Guinnessove knjige rekorda kao najuspješniji muzičar i kompozitor popularne glazbene povijesti. To mjesto osigurala mu je prodaja 100 milijuna singlica i 60 zlatnih ploča. U više od četrdeset godina sviranja, bio je član svojevremeno mega popularne grupe iz Liverpoola, The Beatlesa. Nakon toga nije više bilo osobe na svijetu, iole obrazovane i informirane koja nije znala tko je Paul McCartney. Šezdesetih The Beatlesi, kasnije solo karijera i aktivizam za prava životinja, učinili su ovog rock djedicu ne samo jednog od najpopularnijih, nego i jednog od najbogatijih ljudi na svijetu.

Njegova popularnost dovela je i do glasina o smrti slavnog člana Beatlesa, te teoriji zavjere koja kaže da ga je šezdesetih odmah nakon smrti naslijedio netko drugi tko nevjerojatno fizički sliči na njega, ali i zvuči kao on. Čim se u vezi nekoga pojavi teorija zavjere, to odmah znači da je uspio, jer svaka velika zvijezda ima iza sebe priču o lažiranoj smrti i životu negdje drugdje, daleko od pozornice i šoubiznisa.

Međutim, bio on pravi ili lažni Paul, da je življi i živahniji nego ikada, pokazuje i novih trinaest pjesama, na njegovom najnovijem albumu, Memory Almost Full. Iako je na njemu počeo raditi još prije nego je počeo Chaos and Creation In The Backyard, koji je izašao prije dvije godine, 2005., svoj veliki izlazak dočekao je ove godine. Album je ime dobio kada je Paul shvatio da se spletom okolnosti na njemu našlo trinaest vrlo osobnih pjesama, sve ispunjene sjećanjima na djetinjstvo, prošla ljeta, Liverpool…

Prva snimanja za "Memory Almost Full" počela su još u jesen 2003. s producentom Davidom Kahneom.

Album počinje veselom, plesnom, živom pjesmom Dance Tonight, do čije je podloge i došlo kada je Paul nabavio mandolinu i učio svirati na njoj. Nedavno je snimljen i video u kojem se pojavljuju Natalie Portman i Mackenzie Crook, a redatelj mu je Michel Gondry.
Nakon nje, Ever Present Past, neodoljivo podsjećajući na zvuke mlađih generacija britanskih rock bendova. Predobar početak i melodija koja ti brzo uđe u uho.

See Your Sunshine, ljubavna, ubrzana pjesma, dovoljno patetična, a opet ne onako ljigavo ljubavna. Sve u svemu, optimističan prizvuk koji ostavlja zaigrana melodija.

You Tell Me, mirnija, tužnija, nostalgična pjesma. Ako ste imali jedno od onih divnih ljeta, ova vas pjesma može rastužiti jer govori upravo o tome.

Mr. Bellamy, pjesma koju mogu slušati ponovno i ponovno i ponovno ispočetka. Super melodija, zanimljive, ne preopterećene, lagane riječi. Jedna od pjesama na koju obratiš pozornost kada počinju.

Od ostalih pjesama, ima malo bržih i žešćih od ostalih, kao što je Only Mama Knows i Nod Your Head, ali i mirnijih kao što je The End Of The End. Tu su i That Was Me, Gratitude i Vintage Clothes, koje dijele taj neki zajednički stil koji se proteže kroz čitav album.

Na kraju, album je stvarno dobar. Očekivano, krenula sam ga slušati pretpostavljajući da će biti dobar, ali sam se nekim stvarima ipak iznenadila. Album je baš kao rođen za ovo postljetno vrijeme. Savršeno miran, a opet nemiran. Kako god da bilo, sjeo mi je baš dobro i dokazao da ne moraš slušati isključivo rock da bi ovaj album mogao ponovno slušati.

Vanja Dergić

Hits 821
Chaos and Creation in the Backyard « Chaos and Creation in the Backyard Paul McCartney Albumi Kronologija Kisses On The Bottom » Kisses On The Bottom

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma