facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Travanj 2010
Format Albumi
Vrsta Rock / Experimental / Psychedelic rock
Dodano Nedjelja, 08 Svi 2011
Žanr Rock
Length 43:53
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država USA
Etiketa Columbia
Tags

Review

Pisati o novom MGMT-u nakon svih analiza je pomalo ziheraški posao. Jedno od iščekivanijih izdanja ove godine već smo prije kojih mjesec dva mogli u kompletu besplatno saslušati na službenim stranicama benda, kao i saznati to da novo surfanje s morskim psima neće sadržavati singlove, a da bi se nakon svega rečenog pojavio video za It's Working. Live izvedbi je više nego ikad i teško da ćemo taktove ijedne njihove nove stvari uspješno odsvirati na Nokiji pa onda simpatični fanovski video plasirati na YouTube.
 
Zašto? MGMT su postali ozbiljni. Imaju cjelinu s početkom i krajem, ugođaj dostojan indie glazbe i neka poprilično petljava glazbena rješenja zbog kojih im rejting ima da drastično poraste u svim kužerskim krugovima. Coverom su se trendovski referirali na devedesete i umirili čitav hajp oko onakve glazbe koja je još do prije godinu znala tako uspješno polarizirati ljude. Za Congratulations svi ćemo se složiti – dobar album. Nažalost.
 
Duge pretapajuće skladbe u kojima ima mjesta za svaku ideju, konstrukcije koje sve blistaju od suptilnosti, pravi biseri nazovi pop psihodelije, crtice aktualnih (Lady Dada) i komparativnih (Brian Eno) problematika, sve u svemu jedan odmjereni klasični barok. Nespretnost i improvizaciju poglavice su očito ostavile na collegeu, a u sklopu Congratulations iznijele nešto sustavniju perspektivu. Rekli bismo koncept. 
 
E sad, zašto ja ovaj album neću nositi sa sobom na plažu? Jednostavno, nema hitova. Nema Kids, nema Time To Pretend, nema Indie Rokera, a pop propitkivanja mogućnosti samoostvarenja kroz svemirske raspone žičanih instrumenata nikad me nisu zanimala. Upalilo je jednom, s Animal Collectiveom, ali tu su bili pogođeni i trenutak i mjesto. Već s onim EP-om izašlim pred kraj godine više nikome nisu mogli mazati oči. Najlošiji art je svjesni art i žao mi je što su MGMT otišli u tom smjeru. Valjda se i to moralo jednom odraditi u presjeku svake ozbiljnije karijere, ali bila bih mnogo sretnija da je ples oko vatre potrajao barem još jedno ljeto.
 
Marina Vukman
Hits 800
Oracular Spectacular « Oracular Spectacular MGMT Albumi Kronologija Little Dark Age » Little Dark Age

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma