facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Fist Of God


Bookmark

Data

Released Ožujak 2009
Format Albumi
Vrsta Electronic
Dodano Ponedjeljak, 03 Listopad 2011
Žanr Electronic
Length 38:24
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država Kanada
Etiketa Universal / Aquarius
Tags

Review

 

Kad se kaže elektronička glazba, zna se koja je nacija najbolja u tome. Francuzi. Francuska elektronika je plafon umjetnih zvukova stvorenih i za plesne podije i za kontemplacije. Daft Punk, Justice, Mirwais Ahmadzai, Air... sve sami elektronski čarobnjaci čija računala proizvode najbolje što trenutno neistrumenti mogu proizvesti. Kad oni to već toliko dobro rade, koji je smisao kopirati ih i ciljati na neko masovnije tržište. Oni su i sami komercijalno megauspješni pa bi i gluh skužio tko se tu za kime povodi. No ne zaključuju svi baš tako dobro. Evo MSTRKRFT su se toliko nasamplali i nakopirali Daft Punka i Justicea da se ovo uopće ne može nazvati njihovim djelom.
 
Fist Of God ima takav cover da bi čovjek pomislio da se radi o metal bendu, kad ono na komadiću plastike se krije soundtrack za plesne eskapade mladih pijandura. I to onih mladih pijandura koje su ili tek sad počele slušati glazbu i ne znaju koliko Francuzi neke stvare rade bolje ili su toliko pijani/pijane da bi im i Jelena Karleuša zvučala kao Daft Punk.
 
Bezidejnost u kopiranju Daft Punka se još ponajbolje vidi jednim te istim sampleom robotskog rocka kojim su svijet osvojili Daft Punk na barem pet pjesama.
A i suradnje uopće ne pomažu. I dok Ghostaface Killah u Word Up i nije loš u ulozi vokalne ritam mašine, John Legend je cmoljav i neinspirativan u Heartbreakeru. R'n'b zvjezdica Lil' Mo je od If Ain't Love tipični house hit kakvih se na vagone proizvodi svake ljetne sezone po Ibizi i sličnim mjestima. Sve je tako dosadno i repetitivno, kao loš remiks album ili neinvetivna set lista nekog DJ-a.
 
Što je ovo MSTRKRFT-u trebalo, nemam pojma. Dosadni stihovi, dosadni beatovi, dosadno samplane stvari. Dosadno. Dosadno. Dosadno. Ovo je glazba koju ćete pustiti na tulumu kad svima treš i osamdesete počnu ići na živce. I kada ćete biti sigurni da ljude ovaj zvuk neće podsjetiti na Amerikance koji kopaju po kontejnerima Daft Punka i Justicea i idu praviti album od onog što su našli.
 
Ivan Glazer
Hits 372

Posljednje recenzirano - Jazz