A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Who is The LVC'z?

Bookmark

Data

Released Studeni 2021
Format EP
Vrsta / Americana
Dodano Srijeda, 22 Prosinac 2021
Žanr Pop-Rock
Length 21:32
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2021
Država Srbija
Etiketa Lampshade Media
Catalog Number -
Edition details objavljeno: 30.11.2021.; producenti: Miroslav Cvetković i Ivan Firchie
Tags Lampshade Media LVC'z Miroslav Cvetković Ivan Firchie

Review

Dana 30. studenog Lampshade Media objavljuje im EP "Who is The LVC'z?" benda The LVC'z. I to je, u stvari, glavno pitanje!

Zapravo, teško se oteti dojmu da se ovo što čujem, ove četiri snimljene stvari, svakako mogu izdvojiti iz neke osrednjosti i kvazi prosjećnosti, kada je u pitanju rock, ali i sva ona druga scena moderne glazbe na ovim prostorima, a pri tome mislim na prostore Balkana.

21'i 30"nudi nam glazbenu vibru omotanu Americanom. Mnogi žele ovaj glazbeni stil banalizirati i svesti ga na margine. No, ipak oni koji su malo dulje u ovoj priči jako dobro znaju da Americana ima itekako snažnog utjecaja na, osobito, glazbenu scenu preko oceana. Postavlja se pitanje kako zapravo publika percipira ovaj glazbeni pravac i na koji ga način doživljava? S druge strane "bare" nalaze se bendovi i izvođači koji pod ovim pojmom žele progurati sve i sva, a nekima to čak i dosta dobro uspjeva.

Aleksandar Žikić je dobro znano ime kada se radi o modernoj glazbenoj tematici i publicistici, to mu nitko nema namjeru osporiti. Njegov povratak iz Amerike 2014., kako imamo prilike čuti i pročitati, svakako je snažno polučio onaj njegov glazbeno-stvaralački dio bića. Pridruženi glazbenici pružili su mu potporu da konačni rezultat bude, po mom skromnom mišljenju, materijal kojeg ne bih pretjerano slušao. Naime, ne radi se ovdje o nekim predrasudima i preprekama, ne radi se da ovo nije moj primarni glazbeni fokus, već se radi o nekim stvarima koje tako čujem i doživljavam. Ako, primjerice, slušam "I Was Such a Fool" za mene to nije Tex-Mex remek-djelo, nego mi pred očima prolaze slike nekog sastava koji svira na bini na vatrogasnoj zabavi u pola 3 ujutro, kada su svi dobrano "nadrmani" i nikom više nije ništa važno.

Vidim iz press materijala da se pokušava ovim materijalima dati "strašnu" važnost i značaj, ali, po onome što čujem, preko ove četiri pjesme, moram priznati, da ja to nisam čuo, niti to tako doživljavam. Sorry!

Koncept ovog benda je organski, univerzalan i žanrovski nesputan. U njihovoj muzici naći ćete odjeke gotovo svega vrednog što čini bogato nasleđe savremene popularne muzike, a posebno njenog – veoma širokog – odeljka koji nazivamo amerikanom. kaže sam autor, a moja malenkost samo će dodati; u to bih uvrstio prvih minutu i 12 sekundi pjesme "Drive", a zatim dalje slijede sljedeći fragmenti iste pjesme: od 1':24"-2':40", potom od 2':58" do kraja, do 4':32".

Još ću napisati da pjesme "Dead Men Walking" i "Long Black Limousine" upravo tim redom mogu zadovoljiti gore navedeni tekst samog autora.

Na kraju, i opet osobno, mislim da pred ovim bendom nije pitanje "tko je LVC'z?", već što će dalje učiniti, ali i da se, zapravo, odrede: hoće li to biti istinska Americana ili koketiranje s svime i svačime? Naime, još uvijek se ima vremena do kraja posložiti priču i to prije izlaska albuma "Lights Out at Never", koji se očekuje tijekom iduće godine.

Mladen Lončar - Mike

Hits 635

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiJon Lord’s Concerto održan u Zagrebu


Drago Diklić u Tvornici


Večer sjajnih basista


Davor Križić nastupio u Petom kupeu


Gibonni u Areni - 2. koncert


dram u KSET-u


4head nadmašio očekivanja u Hard Placeu


Partibrejkers nastupili na Riječkoj zvečki


Gibonni održao prvi od dva rođendanska koncerta


Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band - Live at Peti Kupe


Unplugged koncert T.B.F.-a u Tvornici


Gorgoroth napravili black metal spektakl u Boogalou


Užarena punk veselica u AKC Attack


Lisica u Lisinskom


AntiValentinovo #8


The Croatian Pink Floyd Show u Boogaloou


Krankšvester pokazali zašto ih i dalje volimo


Kekin Trio u Sax!-u


Žestoki tulumu u Boogaloo


Kandžijina večer u Vintage Industrialu