facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Bombs Away


Bookmark

Data

Released Veljača 2014
Format EP
Vrsta / Indie pop / Power pop
Dodano Srijeda, 21 Siječanj 2015
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date Veljača 2014
Država Hrvatska
Etiketa RockLive
Edition details Produkcija: Miroslav Evačić i Lolita
Tags Lolita

Review

Lolita je power pop trojka iz Koprivnice koju čine: Antonio Hanžek (bubanj), Karlo Cmrk (bass) i Ivan Grobenski (gitara, vokal). Postoje od 2010. godine, imaju jedan LP album iz 2013. godine imenovan kao "Lipstick pop". Prije toga su izdali EP s osam numera, a predmet ovog osvrta je na Valentinovo izašli drugi EP benda nazvan "Bombs away".

Jezik izražavanja je engleski, a EP donosi 3 pjesme. Za mene osobno, power pop žanrovska odrednica je nešto što nesumnjivo postoji i...zapravo, nema "i", ona postoji. Zvuči neobavezujuće, prpošno, prozračno, proljetno, poput voćne torte s jagodama na vrhu i čaše limunade sa slamkom i kišobranom. Tako nekako možemo opisati i EP "Bombs away", ništa pretenciozno, samo melodično i ritmično. Naslovna stvar EP-a me u mnogočemu podsjetila energijom na širem puku možda i najpoznatiji fragmentpower popa, a to je uvodna tema u sitcom "Prijatelji" koju izvodi dvojac The Rembrandts, a stvar se zove "I'll Be There For You".

Sve u svemu, za scenu osvježenje, za ljubitelje takvog zvuka prava poslastica, a za nas ostale nešto protiv čega nemamo ništa, jednostavno koegzistiramo u istom vremenu i prostoru, ali se ne dotičemo, osim u ovakvim iznimnim situacijama. Ne žalim što sam preslušao "Bombs Away" premda, lagao bih da kažem kako ću to učiniti opet.

Mihael Pinter

Hits 512

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42