facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Ožujak 2009
Format Albumi
Vrsta Pop
Dodano Ponedjeljak, 03 Listopad 2011
Žanr Pop
Length 1:02:39
Broj diskova 2
Edition date 2009
Država Velika Britanija
Etiketa SonyBMG / Menart
Tags

Review

 

Dok su bili Eurythmicsi, Annie Lennox je bila snažna žena koja je vokalnu i seksualnu energiju prosipala preko synthova i bacala u ekstazu kritiku i publiku. Raspadom braka i grupe, stvari su se promijenile. Seksualan glas je postao naglo iznimno emocionalan, snaga vokala je ostala ista, a zvukovi su postali bajkovitiji, udaljeniji, stvarajući artificijelni zvuk raja.
 
The Annie Lennox Collection je posljednje što je diva bila obvezana izdati ugovorom. Ona je sada slobodna, a ovo je zaključivanje jednog stadija karijere. Poslije ovog možda ne bude ništa, a možda bude zaokret. Sve u svemu, ovo je veliki finale i sinteza jedne velike solo karijere. Annie Lennox je imala što reći i rekla je mnogo.
 
S naglaskom na prva dva albuma – besmrtni Diva i izvrsni Medusa pokazuju se kvaliteta vokala, kvaliteta intepretacije i kvaliteta pjesme. A kvaliteta je nešto što je besmrtno. I iako će poneki produkcijski zahvati izgledati kao da su malo izvan vremena, tu je uvijek izvrsna pjesma i izvrstan duboki gospel glas Annie Lennox da se neke stvari učine besmrtnima. Jedinim istinskim debaklom ovog albuma bih nazvao Sing gdje su humanitarne note prevladale one istinske, glazbene, a nimalo ne pomaže ni all star ekipa predvođena Madonnom.
 
Ostatak je uistinu izvrstan. Od isprekidanog klavira na Walking On Broken Glass do briljantne melankoličnosti Why. Od dječjeg smijeha i visokih tonova na No More I Love You's do uvrnuto plesnog Precious. Od nekog dalekog zvuka Love Song For A Vampire do energičnog gospela Shining Light. Činjenice su tu, Annie Lennox je jedan od najvećih vokala današnjice.
 
Što god se dogodilo nakon ove kompilacije, otišla Annie Lennox u mirovinu ili ne, napravila ona stilski zaokret ili ne, postoje neke vrijednosti koje je uspješno ispromovirala. Prepoznatljiv, dubok zvuk, dovoljno lagan da vas raznježi, dovoljno težak za one koje negiraju mogućnosti popa. Stari se samo fizički, dobra glazba nikad neće imati bore.
 
Ivan Glazer
Hits 801
Annie Lennox Albumi Kronologija A Christmas Cornucopia » A Christmas Cornucopia

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42