facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Living Loud

Bookmark

Data

Released Lipanj 2004
Format Albumi
Vrsta Hard rock
Dodano Srijeda, 26 Listopad 2011
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date 2004
Država USA
Etiketa Edel Records / Menart
Tags

Review

 

Da li u 21. stoljeću možemo jednu grupu nazivati supergrupa, teško da sam to mogao dočekati. Davno je prošlo vrijeme Creamovca, Blind Faith, Becka, Bogert & Appice i sličnih tvorevina, koje su nosile takvu titulu. No, ova supergrupa živi od 2003.godine i zove se Living Loud. Pred nama je njihov album Living Loud, koji je objavila izdavačka kuća Edel Records. U nastupajućim redovima otkriti ću Vam o čemu se zapravo radi.
 
INXS, Uriah Heep, Dixie Dregs, Deep Purple, Ozzy Osbourne, Black Sabbath, Gary Moore, Tina Turner, Joe Cocker, Bon Jovi, Chicken Shack, Mungo Jerry, Ritchie Blackmoore, Rainbow, Yngwie Malmsteen, Jon Lord, Steve Vai, ELO, Colloseum, Whitesnake, Cozy Powell, UFO i Judas Priest, su bendovi i glazbenici gdje su članovi supergrupe Living Loud svirali i s kime su surađivali. Dakle, zaista nema nikakvog spora da je riječ o bendu, koji mirne duše može nositi ovu titulu.
 
Svi oni koji poznaju rock glazbu znaju od kuda stiže pojedini glazbenik i sa kime je radio. Njihov album, koji je jednostavno nazvan Living Loud u velikom dijelu verificira tu dodijeljenu titulu. Osim "strašne" svirke benda posebnost je australski vodeći rock vokal Jimmy Barnes, meni osobno doslovno briljira u temi Every Moment A Lifetime. Bilo bi glupo raspravljati o svirci, uigranosti i tome sl. kada je riječ o bendu Living Loud, jedino bi trebalo svakako vidjeti i čuti kako ovaj bend zvuči u živo. To bi svakako trebao biti vrhunski doživljaj. Osobno, nisam više toliko "ufuran" u rock vode, ali ovakve poslastice nikako neću, niti želim propustiti.
 
Istina je da mi bavljenje bluzom oduzima veliku većinu vremena, no kada se pojavi ovakav album ne mogu to propustiti. Eto, priznajem da do ovog izdanja uopće nisam znao da postoje, stoga sada je to sasvim druga priča. Njihovu glazbu možemo definirati samo kao rock u svom svojem značenju i težini. Teško mogu sa ove distance sagledati prave razloge njihove suradnje, no kada sve izvrtim onda jednostavno to cijenim kao neko mjesto gdje svi ti glazbenici nalaze svoje utočište, kada je riječ o razdvajanju osobnih obveza i ovog projekta gdje gotovom svi jednako doprinose.
 
Konačno da Vam i otkrijem o kome se tu radi, Living Loud čine:
 
Jimmy Barnes – vokal
Steve Morse – gitara
Bob Daisley – bas gitara
Lee Kerslake – bubnjevi
Don Airey – klavijature
 
Činjenica je da i sami glazbenici nisu previše bili uvjereni da će njihovo udruživanje pobuditi veći interes, no dogodilo se upravo suprotno. Nekako je njihova priča najplodnije tlo našla u Australiji, gdje su mediji napravili veliku galamu oko ovog projekta gdje su snage udružili žive legende rocka. Ovi glazbenici, svojevrsne rock ikone potakli su sami od sebe to udruživanje i učinili su to na sveopće zadovoljstvo svih onih koji vole istinski i suštinski rock. Nema tu nikakve filozofije čvrtsi ritam, eksponirani vokal te izraženi gitaristički pasaži obavijeni bogatim klavijaturističkim aranžmanima i "backgroundom". Zaista, nema onoga tko će ostat" imun i hladan na glazbu, koju nam prezentira ovaj bend.
 
PREPORUKA:
Kao i svaki rock znalac bio sam preplavljen velikom količinom pozitivnih vibracija, koje već duže vrijeme nisu imale čime biti inervirane. Album Living Loud, respektabilnih i odličnih Living Loud govori nam rock nije umro, a nikada ni neće, dokle god imamo bendove, koji to rade na način poput njih. Treba samo čuti kako praše pjesmu I Don"t Know ( Live), da se odmah poželi i vidjeti, kako to sve izgleda i zvuči u živo.
 
Nisam već duže vrijeme okrenut izvornom rocku, ali ovakvi albumi uvijek me podsjećaju da nikako ne trebam zanemariti tu važnu komponentu mog malog života. Što drugo reći osim …BRAVO i tri puta….HURA za Living Loud!!! 
 
Mladen Lončar - Mike
Hits 504

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42