A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Kolovoz 2013
Format Albumi
Vrsta Contemporary Pop/Rock / Adult Contemporary R&B / Contemporary R&B
Dodano Četvrtak, 13 Kolovoz 2020
Žanr R&B
Length 49:03
Broj diskova 1
Edition date Kolovoz 2013
Država Europa
Etiketa Columbia
Catalog Number 88725 43994 2
Edition details objavljeno: 30.8.2013., izvršni producenti: Kanye West i Dave Tozer, snimano: 2011. - 2013.
Tags Columbia John Legend Dave Tozer

Review

Ljudska priroda je čudna stvar. Općeprihvaćena je teza da inspiracija jednostavno teče iz tuge, ljutnje i sličnih negativnih emocija, dok iz sreće i ne toliko lako. Mnogi glazbenici se u stabilnijim dijelovima svog života primire i uživaju u blagodatima istog, no kad zagusti, snime album o tome. Ovo je veliki mjesec za Johna, naime, prije samo par dana uplovio je u bračne vode s manekenkom i dugogodišnjom djevojkom Chrissy Teigen, pokazali su kod Oprah svoju neizmjernu sreću (što je od iznimne važnosti) i jedino što je nedostajalo je ljubavni album koji će okruniti njihovu priču.

Pogađate, Legend pjeva o snažnim emocijama, pronalasku životne suputnice, djeci koju će raditi zajedno i tako unedogled. Da se ne radi o jednom od najprepoznatljivijih i najzanimljivijih vokala američkog r’n’b-ja već bi odavno umrli od dosade i potonuli u klišejima. Nasreću nije tako strašno, a s prvim taktovima „The Beginning...“ shvaćamo o kakvom se izvođaču radi i bez obzira što u pjesmi navodi svoju dragu da prije vođenja ljubavi izaberu ime za buduće dijete, svo pretjerivanje se oprašta jer taj čovjek zvuči jednostavno vraški dobro. Nakon toga slijedi val oduševljenja s „Open Your Eyes“, obradom neponovljivog Bobbya Calldwella (za neupućene, to je ona pjesma koju je Common iskoristio u svojoj „The Light“ iz 2000.) i dojam je fantastičan. Snažna pjesma odličnog izvođača prepjevana bez zamjerke, usudit ću se reći možda i nijansu bolja od originala.

S „Made to Love“ oduševljenje ne jenjava, zarazan refren začinjen Kimbrinim vokalom, koji se s Johnovim slaže poput prsta i nokta, te zanimljivom, minimalističkom, ali snažnom ritmičnom podlogom može se nazvati punim pogotkom. „Who Do We Think We Are“ je pjesma iskupljenja u kojoj John sagleda svo svoje bogatstvo i pita se koja je njegova istinska vrijednost, da bi se pri kraju ubacio Rick Ross i počeo repati o bacanju dijamanata na svoje Timberland čizme. Na kraju nisam sigurna što su pisci htjeli reći, budući da su im stavovi malo neusklađeni. „All of Me“ je nježna posveta voljenoj osobi popraćena samo zvukom klavira. Lijepo i jednostavno. U „Save The Night“ John se vraća svojim korijenima i slatkim mukama neženje: She told me love don't live here anymore, I wanna run to the light, It's too dark in this part of night, I need somebody who can make it right. Zvuk ostavlja dojam vojničkog pohoda na slobodne ženke, e pa s tim je gotovo Johne. Prošli su ti dani.

Nikako ne smijem izostaviti ni „Dreams“ koja zvuči jednostavno iskreno, nesretno i beznadežno.

Kao manje slavan trenutak albuma izdvojila bih „Hold On Longer“, produciranu od strane Kanye Westa (osim što je producirao većinu pjesama, sudjeluje i kao tekstopisac), nedovršenu i pomalo praznu pjesmu. Što se album bliži kraju i kvaliteta pjesama pomalo opada, što je šteta s obzirom na to da bi u suprotnom imali pred sobom jedan stvarno vrhunski primjerak.

Sa svim svojim manama, ovo je poprilično korektan album, Johnov talent i karizma su neupitni te je, zahvaljujući prepoznatljivoj osobnosti koju njegov vokal zaista posjeduje, uvijek zanimljiv za čuti. Preostaje mi samo da sretnom paru poželim sreću!

Jasmina Šašić

Hits 440
Evolver « Evolver John Legend Albumi Kronologija A Legendary Christmas » A Legendary Christmas

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima