facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
On A Mission


Bookmark

Data

Released Travanj 2011
Format Albumi
Vrsta Dubstep / Contemporary R&B
Dodano Utorak, 13 Ožujak 2012
Žanr Pop
Length 55:49
Broj diskova 1
Edition date Travanj 2011
Država Europe
Etiketa Columbia
Catalog Number 88697850722
Edition details Datum objave: 1.4.2011. Produkcija: Benga, Geeneus i Zinc. Snimano: 1. 6. 2007. do 10. 12. 2010.
Tags Katy B

Review

Iako je Jessie J pokupila većinu medijske pozornosti kao najbolja britanska debitantica u pop glazbi 2011. godine, Katy B je ta cura na koju trebate baciti oko; dapače, oba oka i uši. Ova crvenokosa djeva iz Peckhama, nama po Mućkama dobro poznatog dijela Južnog Londona, već se nekoliko godina etablira na engleskoj elektronskoj sceni, surađujući sa producentskom kremom drum n' bassa, dubstepa i srodnih žanrova. On a Mission je pop album za 21. stoljeće: Katy B ne nudi sladunjave pjesmuljke za peglanje na podiju, njezin debitantski rad prava je bengalica s trakama koje se cijede iz subwoofera.

Prije dvije godine predstavila se izvrsnim singlom Katy on a Mission koji je producirao Benga. Zatim, prošle godine pojavila se na Magnetic Man albumu, na trakama Crossover i Perfect Stranger. Obje su soundtrack britanske klupske scene, bilo da se nalazite u zamračenom klubu u Londonu ili da ste otišli na Outlook Festival u Istru. Kvalitetan dubstep, onako kako je zvučao prije nego što ga je Skrillex otkrio, to je zvuk na koji idealno legne vokal Katy B. Pohvalno je za Britance da se kod njih ovo smatra pop glazbom, a nama još jedan tužan podsjetnik koliko smo zastranili od globalne scene, s kojom smo bili u toku osamdesetih, a danas smo miljama daleko od tog levela.

Čak je i ta globalna komercijalna dance scena otišla u žešće nekvalitetnom smjeru, počevši sa izvođačima poput Black Eyed Peas, preko Flo Ride do Pitbulla. Malo rap, malo house, malo calypso i salsa, sve sranje. Tekstovi puni rima poput 'Hey, DJ' koji opisuju srkanje džina na plesnom podiju skrojeni su za publiku koji misle da mogu biti zvijezde preko pojavljivanja u reality showu. Ovo nije takav dance album, ovo je kvaliteta, osjetite da su na ovim trakama radili realni igrači, i da su ostavili tragove londonskog betona u sempleru.

Stvar koja se najviše ističe je Lights On, na kojoj gostuje moćna Miss Dynamite, a Katy B baš preko suradnje s tako jakim imenom dokazuje vlastitu snagu. Katy B najbolje funkcionira na Magnetic Man produkciji, stoga će vam se Easy Please Me i Perfect Stranger najviše lijepiti za uši. Album sadrži i Katy on a Mission, Benginu produkciju koja je najavila ovaj LP dugo prije njegovog objavljivanja.

On a Mission je pobjeda mlade pjevačice koja nije pop diva, već nešto puno bolje. Katy B predvodi jednu novu generaciju i scenu koja je u uzdizanju, sa zvukom koji je potkovan dubokim basevima, teškim groovom, zaraznim melodijama i tekstovima pjesama koji su daleko iskreniji i značajniji od standardnih clubbing singlova.

Vuk Oreb

Hits 1589
Katy B Albumi Kronologija Little Red » Little Red

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42