facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Želim ti reći

Bookmark

Data

Released 2008
Format Albumi
Vrsta Pop
Dodano Nedjelja, 09 Listopad 2011
Žanr Pop
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država Makedonija
Etiketa Aquarius Records
Tags

Review

 

Hrvatsko je tržište postalo bogatije za još jedno Kaliopino izdanje, pod okriljem Aquarius Records, nakon albuma Best Of, ove je godine izašao album Želim ti reći. Ovaj je put riječ o albumu pjesama u potpunosti na hrvatskom jeziku koje, njih dvanaest, potpisuje sama Kaliopi.
 
No vratimo se malo na početak. Dakle, Kaliopi je makedonska pjevačica koja je u glazbenim vodama od svoje devete godine. Bez obzira na njezine stanke, dugogodišnja izbivanja s glazbene scene, ostala je pri vrhu, te je proglašavana najboljim ženskim vokalom Makedonije i nagrađivana.
 
Prošle je godine Aquarius Records izdao Best of izdanje Kaliopinih pjesama, presjek njezine karijere, a taj je album bio i svojevrsna uvertira, zagrijavanje za dolazak na hrvatsko tržište. Nakon tog prvog izdanja na kojem se nalazila samo jedna pjesma na hrvatskom jeziku, ostale su bile na makedonskom s prijevodima tekstova na hrvatski, na red je došao i novi album, Želim ti reći u potpunosti na hrvatskom jeziku.
 
Ovaj album sadrži dvanaest pjesama koje tematiziraju vječnu problematiku ljubavi. Kaliopi se odlično snašla u ne materinskom jeziku, njezin izuzetno snažan glas nije se niti na jedan trenutak izgubio zbog jezične barijere.
 
Svaka pjesma posebna je na svoj način, neke su laganim ritmovima, na primjer Poklanjam ti, Želim ti reći, Zovem te, Grijeh… obrađuju ljubav na onaj ozbiljan način kojim se rješavaju veliki ljubavni problemi. A opet, tu su i pjesme u takvim ritmovima da vas jednostavno mame da počnete lagano pocupkivati. Takve su Crne ruže, Ljubi, a pomalo i Budi me, pjesma koja se, kao jedina na hrvatskom jeziku, našla na Best of izdanju.
 
Sve te pjesme upakirane su u vrlo zgodnom izdanju, nježne pastelne boje omota i unutar same knjižice, u kojoj se nalaze sve riječi, prerezane su crnim tonovima. Vizualno album prati onu njegovu auditivnu stranu. Spoj, s jedne strane, nježnoga, osjećajnosti i s druge strane, snage, ono je što donosi ovaj album. A sve to ne bi bilo to bez Kaliopi.
 
Svakako poslušajte i sami odlučite zaslužuje li titulu najboljeg ženskog vokala Makedonije.
 
Ana Dorić
Hits 1501

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma