facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
If Thine Enemy Hunger


Bookmark

Data

Released Rujan 2006
Format Albumi
Vrsta Doom metal / Hard rock / Stoner metal
Dodano Petak, 22 Travanj 2011
Žanr Metal
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2006
Država SAD
Etiketa Relapse
Tags

Review

Jucifer - bend ili bolje reći duo u svojoj svirci ima podosta teškog i, usudio bi se reći, metalnog zvuka, ali bih ih ipak svrstao pod nekakvu vrstu sporog, na momente i depresivnog, rocka, prije svega radi alternativnog elementa koji valjda više nitko ne koristi kao svoj izričaj.

A dosta toga se može čuti na njihovom albumu If Thine Enemy Hunger, ujedno i debitantskom albumu za Relapse Records, koji ima zvuk kao da je upravo dostavljan sa snimanja u nekom studiju 90-ih godina prošlog stoljeća.

Album je zapravo fascinantan, jer me je Jucifer sa svojim soundom pogodio u nostalgičnu žicu koja me je vratila ravno u prošlost i dane kada je grunge bio nešto svakodnevno i obavezno na svakom tulumu, a s obzirom da su to izveli samo sa jednom gitarom, bubnjevima i basom, svaka im čast.

Grungerski zvuk se najbolje odražava na pjesmi Antietam gdje riffove nadopunjuje istina bog ženski cobainovski vrišteći vokal. A s druge bi se strane mogli ravnopravno nositi rame uz rame sa jednim Melvinsima na prvoj pjesmi sa albuma She Ties The Deep gdje imamo priliku čuti preko sedam minuta drmusavih gitarskih riffova i uspavanog vokala.

 

Za nešto što bi lakše ušlo u uho, preporučujem pjesmu Pontius Of Palia gdje vokal Amber Valentine melodičnim glasom ulazi u uho slušatelja i ostaje tamo duže vrijeme. Meni je osobno još neko vrijeme odzvanjala ta stvar u glavi, što je svakako pozitivna stvar.

 

Zanimljivo je da Amber može zvučati i tmurno i sporo kao i veselije, da ne kažem slatko ko med, ovisno o melodiji pjesme, te se uklapa u melodiju i gitarske riffove ili joj daje lagani kontrast.

 

Samo bi mi ipak bilo draže da ima malo više bržih i veselijih pjesama na albumu jer me iskreno većina stvari baca u neki lagani polusan, jer je 15 stvari na albumu sličnog ritma podosta za prožvakati od početka do kraja pa sam ne jednom pao u napast prijeći na sljedeću stvar bez obzira što prethodnu nisam poslušao do kraja, što možda i nije tako loša ideja.

 

POSTAVA:
Ed Livengood - gitara/vokali
Amber Valentine - bubnjevi/vokali
 

Ivan Šunić-Camaro

Hits 475

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42