facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2010
Format Albumi
Vrsta Država
Dodano Subota, 12 Ožujak 2011
Žanr Blues
Length 1:45:25
Edition date Rujan 2014
Država USA
Etiketa Mercury Nashville
Tags

Review

Novi album Jameya Johnsona, The Guitar Song je njegov četvrti album po redu. Tipičan izričaj ovog izvođa zasniva se na akustičnim skladbama koji su prožeti tipičnim američkim country prizvukom, pomiješani sa elementima folk i blues glazbe, iako je u glavnoj formi sve bazirano na countryu.
 
Njegov album The Guitar Song je prozvan country albumom 2010. godine, a sam album se sastoji od dva CD-a. Prvi nosi ime Black Album i donosi nam dvanaest skladbi, dok se drugi disk zove White Album i donosi nam 13 pjesama, što čini sveukupno 25 šarolikih country skladbi u izvedbi Jameya i njegove gitare. 
 
Pjesme su laganijeg tempa, melodične i osjeti se tipički američki prizvuk glazbe. Black Album se sastoji od dvanaest pjesama. Prvi CD albuma djeluje „mračnije“, ima svoju priču i svakako treba izdvojiti pjesme Cover Your Eyes, Poor Man Blues, Hearthache i Even The Skies are Blue. Prvi disk djeluje laganije, prožet jakom lirikom i svakako životnom pričom samog autora, ali ono što je bitno koliko se naslanja na drugi CD albuma, White Album.
 
White Album se sastoji od trinaest pjesama. Na njumu su pjesme progresivnije i imaju veseliji pristup, kako od tempa, tako do same zaigranosti melodije. Stvari koje treba istaknuti s ovog dijela albuma su svakako pjesme poput By The Seat of Your Pants, naslovnu The Guitar Song, California Riots, Good Times Ain't What They Used To Be i My Way To You.
 
Ništa tipičnije od američke glazbe ne možemo očekivati, ali opet dobro na svoju stranu, kako komercijalnu tako i žanrovsku ponudio je Jamey Johnson. Preporučam album svim fanovima akustične glazbe, a također i svima koji vole poslušati nešto dobro i zanimljivo.


Autor: Matej Devčić

 
Hits 650

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42