facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2013
Format Albumi
Vrsta / Hard rock
Dodano Četvrtak, 11 Prosinac 2014
Žanr Rock
Length 35:46
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2013
Država US
Etiketa Blackheart Records
Catalog Number 48337 57902
Edition details Produkcija: Joan Jett i Kenny Laguna / Dodatna produkcija: Dave Grohl i Thom Panunzio
Tags Joan Jett and the Blackhearts Blackheart Records

Review

Kad su u pitanju Joan Jett & The Blackhearts uvijek dobijete ono što očekujete, klasičan rock koji nikad ne razočara. Na desetom studijskom albumu može se tako čuti kombinacije glam rocka 70-ih, klasičnog rock n rolla, ali i naleta punka. Nakon sedmogodišnje pauze, Joan Jett se vratila s novim albumom čija svaka pjesma duboko nosi njezin potpis i identitet.

Album započinje kolaboracijom s Daveom Grohlom, pjesmom Any Weather. Pokazao se to kao odličan uvod jer podsjeća da je Joan i dalje u formi. Vrlo zarazne melodije, Any Weather također podsjeća na dane The Runawaysa kada je Joan preuzela ulogu frontgirl, krajem 70-ih. Istog zvuka, no s više stava, sljedeća pjesmaTMI (Too Much Information,op.a.) progovara o problemu društvenih mreža i manjku privatnosti, a dok slušate taj retro zvuk osjećate sebadasszbog odličnog vokala koji Joan nije izgubila, ali i jednostavnih, no dovoljno žestokih gitarskih riffova.

Slijede Soulmates To Strangers, suradnja s Laurom Jane Grace iz Against Me! s kojima su često odrađivali koncerte iMake It Backkoje su ležernijeg zvuka, no ništa lošije od ostatka albuma.

I took you ass for granted / And now you know/I doubt that we'll recover, stihovi su pjesme Fragile odličnog refrena i svakako zanimljivog dijela s violinom koju prati električna gitara.

Album završava s Different i Everybody Needs A Hero. Druga je polagana, mekša pjesma koja naglo završava ovaj album.

Unvarnished je tekstualno intimniji uradak, no Joan Jett i Blackheartsi su ostali vjerni svom zvuku pa obožavatelji neće biti razočarani. Nije nikakav revolucionaran album, ali, s druge strane, Joan je pokazala kako danas u glazbenoj industriji i dalje ima mjesta za klasični rock, pogotovo onaj iz najbolje ere rock n rolla, zlatnih 70-ih.

Andrea Tomljenović

Hits 438

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42