facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Buon Sangue

Bookmark

Data

Released Svi 2005
Format Albumi
Vrsta Pop / Hip-hop / R&B
Dodano Ponedjeljak, 18 Travanj 2011
Žanr Pop
Length 1:02:58
Broj diskova 1
Edition date Svi 2005
Država Italija
Etiketa Aquarius/Universal
Edition details Producenti: Jovanotti, Carlo U. Rossi.
Tags

Review

Buon Sangue naslov je novoga studijskog albuma karizmatičnog talijanskog rapera Lorenza Cherubinije poznatijeg kao Jovanotti. Album je izašao u svibnju ove godine, a promoviran je dvama uspješnim singlovima Tanto Tanto Tanto i Mi fido di te.

Kombinacija lakih i brzih nota koje karakteriziraju ova dva singla idealna je za pokazivanje i prezentiranje oba lica Jovanottijevog novog albuma. Dok je Tanto Tanto Tanto iznimno dinamična i nabrijana rap bomba Mi Fido Di Te prekrasna je laganica na tragu velikih hitova poput sve vremenske Chissa' Se Stai Dormendo.

Oduvijek sam Jovanottija više volio slušati u njegovim laganijim skladbama koje su mi uvijek zvučale perfektno. Na Buon Sangue takvih je skladbi dovoljan broj, a jedna od onih koja mi je odmah zapela za uho i koju sam odmah preslušao još jednom kako bih "utvrdio gradivo" je La Valigia. Stvar za dobro raspoloženje sa puhačkim dionicama, veselim ritmom i zaraznom melodijom odmah će vas očarati. Međutim, neosporiva je činjenica da će Lorenzo ostati zapamćen uglavnom po stvarima koje su agresivnijeg tipa poput L'ombelico Del Mondo ili Penso Positivo.

Zbog iznimne melodioznosti koju talijanski jezik posjeduje sve skladbe djeluju tako pitko, a tekstovi koje Lorenzo izgovara kao da su prirodno takvi, kao da takvi moraju biti... jednostavno rečeno kao da takvi moraju postojati. Kao idealan primjer navest ću bonus track ili, kako se često još zna nazivati, "skrivenu pjesmu" koja se nadovezuje odmah na rasturačku Mi Disordino. Zbog stvari kao što je ova krivo mi je što ne razumijem talijanski pa da osim što uživam u glazbi mogu znati što je autor želio reći.

Coraggio je čvrsta sa stavom stvar koju karakterizira snažna spika, od bržih stvari definitivno moj favorit. Njoj uz bok mogao bih svrstati Falla Girare, također iznimno energičnu temu sa žestokim bubnjarskom podrškom. Kad u konačnici sve zbrojim i oduzmem ovim albumom sam prilično zadovoljan. Lagane oscilacije u kvaliteti koje se mogu u pojedinim trenucima osjetiti zanemarive su i ne utječu previše na ukupni dojam.

Dragutin Andrić

Hits 690
Jovanotti Albumi Kronologija Safari » Safari

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42