facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Boško Jović
Žanr Klasika
Grad Zenica
Država Bosna i Hercegovina
Aktivan od 2000-te -
WEB http://www.boskojovic.com/
Tags

Bookmark

Boško Jović je rođen 1981. u Zenici, gdje je završio osnovnu i srednju glazbenu školu u klasi Ljubinka Jovića, svojeg oca i profesora gitare. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu na Odjelu za muzikologij 2004. godine te na Odjelu za solo gitaru Glazbene akademije Sarajevu, u klasi profesora Zorana Krajišnika 2006.

Nastavio je školovanje na postdiplomskom studiju s profesorom Alexanderom Sweteom na Muzičkoj akademiji u Sarajevu (2010.).

Osvojio je posebnu nagradu na Federalnom gitarsitičkom natjecanju u Bugojnu 1998. Kao solist Komornog simfonijskog orkestra Zenica, Boško nastupa od 1994. godine, a nekoliko je puta izvedio kao solist orkestra "2007." i Sarajevskog filharmonijskog orkestra.

Snimao je gitarski dio na soundtracku za filmove: "Dvaput rođena" (redatelj: Sergio Castellito, glumci: Penelope Cruz, Emile Hirsch i Mira Furlan) " i" Jasmina "(redatelj: Nedžad Begović, glumci: Zijah Sokolović, Nada Djurevska).

Svirao je s raznim umjetnicima iz različitih glazbenih žanrova, kao što su Edin Karamazov, jedan od najboljih svjetskih svirača lutnja i Amira Medunjanin jedinstvena pjevačica sevdaha, tradicionalne glazbe Bosne i Hercegovine.

Nastupao je diljem svijeta.

Nastavio je usavršavanje sudjelovanjem na različitim seminarima (s Egbertom Gismontiem, Leom Brouwerem i drugima) i radom s uglednim profesorima gitare, kao što su: Predrag Stanković, Mila Rakanović, Roland Dyens, Costasa Cotsiolis, Denis Azabagic, Vera Ogrizović, Martin Myslavicek i drugi.


Od 2013. godine službeni je promotor Yamaha gitara.

 

Izvor: http://www.boskojovic.com/

Albumi (1)
Songs (10)
# Song
Hits 1010

Posljednje recenzirano - Jazz