facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 1992
Format Albumi
Vrsta Americana / Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock / Adult Alternative Pop/Rock / Alt-Country / Alternative Country-Rock
Dodano Utorak, 06 Prosinac 2011
Žanr Rock
Length 1:01:05
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2011
Država Europe
Etiketa American Recordings
Catalog Number 72731
Edition details Datum objave: 15. 9. 1992. / 18. 1. 2011. (reizdanje). Producent: George Drakoulias. Producent reizdanja: John Jackson. Snimano: Hollywood Sound i Pachyderm Studio
Tags

Review

Hollywood Town Hall, izdan 1992. bio je najveći albumski hit ovog ne pretjerano poznatog i ne previše komercijalno uspješnog benda. Na Billboard Heatseekers ljestvici dovukao se do 11. pozicije pa su dečki odlučili napraviti prošireno reizdanje svoga najvećeg ponosa u karijeri. Stilski gledano bend se uvijek držao nekih country/ folk/ rock okvira povremeno bacajući alternativne elemente na svoja djela, pa su iz nazivali neko vrijeme alt-country bendom. No što se ovog albuma tiče, na velikoj većini njega nećete primjetiti da je izdan prilično „kasno“ 1992. jer zvukovi koji nisu previše ušminkani, mogu vas svojom prepoznatljivošću i jednostavnošću odvesti čak u 70-e godine prošlog stoljeća, ako ne i ranije ukazujući na korijene rock glazbe uz dodatke countrya i folka.

U odnosu na originalno izdanje, ovdje nas je dočekalo 5 novih pjesama, od kojih je jedna i 1992. bila izdana, ali samo na nekim bonus verzijama diska. Ostalih 10 pjesama su malo studijski uštirkane i uljepšane, ali nikakve drastične promjene nisu u pitanju, većinom se radi o samoj kvaliteti zvuka.

Waiting for the sun je prva i jedna od najboljih pjesama na albumu. Neagresivan i nenametljiv zvuk električne gitare pokazao se kao odlična podloga ovdje. Slijedi ju Crowded In The Wings, baladična pjesma koja podsjeća na rane britanske rock skladbe. Clouds, Sister Cry i Two Angels imaju malo više istaknute country elemente i melodiku.

Album je pisan u sporom i umjerenom ritmu, što nam najbolje pokazuju Take Me With You (When You Go) i Settled Down Like Rain. Nešto vedrija je Wichita koju slijedi putopisna, jedna od meni osobno najdražih na albumu Nevada, California. Dio „starog izdanja“ zatvara Martin's Song, pjesma koja je življa od većine albuma, ali ne nameće se kao potencijalni favorit i nositelj. Od novih 5 pjesama izdvojio bih posebno Keith and Quentin, tipičnu veselo country koračnicu veselije naravi.

Ne pretjerano globalno poznata, ova ekipa je pokazala da zna što znači stvoriti kvalitetne pjesme lako prilagodljive široj publici. Teško ćete naći nekog tko ne cijeni ovakav rad, stoga, ako odlučite dodati ovaj CD u neku svoju kolekciju, vjerujte mi, nećete pogriješiti.

Krunoslav Knežević

Hits 1415

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma