facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Kolovoz 2005
Format Albumi
Vrsta / Heavy metal / British Metal
Dodano Četvrtak, 03 Rujan 2015
Žanr Heavy Metal
Length 1:34:25
Broj diskova 2
Edition date Kolovoz 2005
Država Europe
Etiketa EMI
Catalog Number 0946 336 4372 7
Edition details objavljeno: 29.8.2005.; produkcija: Kevin Shirley i Steve Harris; snimano: Westenfalenhalle, Dortmund, Germany. 24.11.2003.
Tags Parlophone Kevin Shirley Iron Maiden Steve Harris

Review

Heavy metal legende Iron Maiden objavili su svoj novu kolekciju uživo pod nazivom ‘’Death On The Road’’ za renomiranu diskografsku kuću EMI Records (Dallas records).

Dosta dugo su Maideni najavljivali ovu dvostruku live kolekciju. Nakon pune dvije godine snimanja i rada na ovom projektu, Iron Maideni su preko EMI Records izdali ovu jednistvenu live kolekciju. To je ustvari zapis sa njihove istoimene turneje, koja je bila više nego uspješna.

Postoje podaci da ih je na turneji Death On The Road vidjelo i slušalo preko 700.000 poklonika poznate HM ‘’furke’’.
Iron Maiden kao jedni od ponajboljih predstavnika ovog glazbenog stila, pržili su zaista veličanstveni show u bilo kojem segmentu prezentacije glazbe koju vole.

Album ‘’Death On The Road’’ je 24. album po redu u karijeri benda, koji je kao i svaki dugovječni bend, imao svojih uspona i padova. Ova turneja i ova kolekcija jasno odražavaju, kako Iron Maiden nisu izgubili gotovo ništa od svoje veličanstvenosti i energičnosti u samoj prezenatciji svoje glazbe, a za to se osobno pobrinuo Steve Harris.

On je zapravo alfa i omega benda, pa je i logično da će se uhvatiti produkcije cijelog projekta. Mora se priznati da mu je to ovaj puta
puno bolje išlo, nego na prošlom live projektu ‘’Rock In Rio’’, gdje je sve ‘’tutnjalo ‘’ i sound nije baš bio ono na što smo navikli, kada su u pitanju Maideni.

Album ‘’Death On The Road’’ donosi zaista materijal vrijedan naše pozornosti. Osobno, nisam baš preveliki preveliki fan Maidena, ali moram istaknuti da sam uvijek bio sklon njihovoj HM ‘’furci’’, osobito zbog slojevitosti pjesama te tekstova, koji su vrijedni svake pozornosti.

Ono što možete čuti na albumu, gdje je važno istaknuti najpopularnije pjesme Maidena poput ‘’Can I Play With Madness’’, ‘’The Trooper’’, ‘’Run To The Hills’’ i ‘’Iron Maiden’’, koje stvaraju ugođaj, sound i feeling kada bend svira uživo. Bend i publika dižu kao jedno biće a to je oduvijek bila važna odrednica Maidena.
Slušajuži album, na trenutke ćete pomisliti da ste zaista na jednom od njihovih koncerata. Osobno bio sam na dva i sigurno bih išao ponovo.

PREPORUKA:
Da ponovimo,slušajući album,na trenutke ćete pomisliti da ste zaista na jednom od njihovih koncerata. Osobno bio sam na dva i sigurno bih išao ponovo, ali do tada zadovoljiti ću se ovom kolekcijom uživo ‘’Death On The Road’’. Preporučam poslušati i pogledati.

Mladen Lončar - Mike

Hits 899
Iron Maiden Albumi Kronologija Flight 666 » Flight 666

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42