facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svi 2009
Format Albumi
Vrsta Heavy metal
Dodano Četvrtak, 29 Rujan 2011
Žanr Metal
Length 1:52:00
Broj diskova 2
Edition date 2009
Država USA
Etiketa EMI / Dallas Records
Tags

Review

Zamislite turneju koja vas vodi na putovanje od 80 000 km oko cijelog svijeta na 5 kontinenata, kroz 23 koncerata u samo 45 dana. E to su uspjeli odraditi dečki iz Iron Maidena. I ne samo to, nego i njihov Boeing 757, popularno zvani Ed Force One, nakrcan sa 12 tona opreme i kompletnom ekipom je bio upravljan sigurnim rukama vokala Brucea Dickinsona, ujedno i potpuno kvalificiranog pilota i aktivnog kapetana u firmi Astraeus Airlines. I kao da to nije dovoljno impresivno, dečki su se potrudili napraviti dvostruki live CD koji svim onima koji ih na istoj nisu imali prilike vidjeti uživo, dočarava atmosferu samih koncerata.

Flight 666 od Iron Maidena je nešto što svaki fan ovog benda i metala MORA nabaviti. Jednostavno rečeno, ovaj dupli CD zvuči odlično sa kvalitetnom produkcijom potpisanom posvuda. Izbor pjesama se kreće od njihovog prvog albuma pa sve do Seventh Son Of A Seventh Son. Sve skupa 17 klasika na dva CD-a. Moja najomiljenija pjesma je svakako Hallowed Be Thy Name, ali na ovoj snimci iskače i legendarna Rime Of The Ancient Mariner koji traje skoro 14 minuta i drago mi je da su je uvrstili na ovaj soundtrack, te Aces High i Run To The Hills. Bruce zvuči odlično, makar se na momente lagano osjete godine u njegovom glasu, iako posramljuje mnoge puuno mlađe vokale od sebe, a isto se može utvrditi i za sve ostale članove benda.
 
Jedna od po meni negativnih stvari na ovom uratku je to što se na njemu nije našla barem jedna stvar sa splitskog koncerta, tim više što je i sami koncert i grad Split bio nahvaljen od strane benda.
 
Knjižica uz ovaj dupli CD uradak je na svojih 16 stranica prepuna fotografija te komentara članova benda o samoj turneji i gradovima gdje su odsvirali, a pogotovo me se dojmio pisani uvod Stevea Harrisa. 
 
Još jednom toplo preporučujem ovo izdanje svim fanovima metala, a ne samo Iron Maidena, jer zna se da su oni klasa za sebe.
 
Ivan Šunić - Camaro
Hits 804
Death On The Road « Death On The Road Iron Maiden Albumi Kronologija The Final Frontier » The Final Frontier

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42