facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Trouble


Bookmark

Data

Released Lipanj 2020
Format Ostalo
Vrsta / Alternative Pop/Rock / Alternative Singer/Songwriter
Dodano Četvrtak, 11 Lipanj 2020
Žanr Pop-Rock
Length 4:04
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2020
Država Hrvatska
Etiketa Samosalno
Catalog Number -
Edition details objavljeno: 10.6.2020.; produkcija: Joško Klarić i J.R. August; snimljeno u Joškovom kućnom studiu 2019.
Tags Ischariotzcky J.R. August Joško Klarić

Review

Bend Ischariotzcky zatvorio je glazbenu priču oko svog debitantskog albuma "Recovery" i predstavio posve novu pjesmu "Trouble". Riječ je o sjajnoj suradnji s danas najtraženijim J.R. Augustom.

Ideja je nastala tijekom glazbene rezidencije u Gornjim Brelima početkom 2019. s ciljem udruživanja mladih hrvatskih glazbenika, autora i producenata. Ni ne sluteći kakvu nevolju donosi 2020. godina, Joško Klarić i J.R. August zajedno su napisali pjesmu i snimili je u Joškovom kućnom studiju uz pomoć benda Ischariotzcky.

"Trouble" je sugestivna, izazovna, zagonetna i crna, no fantastična klavirska tema dolazi kao prijelomna točka koja otkriva kako je ovo zapravo kaleidoskopska kompozicija vokalnih melodija s bogatstvom detalja. Ona je sigurno utočište gdje su se susreli izuzetni glazbenici, istražili različite perspektive i pronašli zajedničku osnovu. S epskim trubama i trombonima na kraju, "Trouble" postaje projekt s gotovo terapeutskim iskustvom.

Videospot potpisuje Alexander Floyd, nagrađivani redatelj, koji se na fantastičan način uhvatio u koštac sa strahovima i sumnjama o kojima govore ovi glazbenici. Različiti ljudi mogu iščitati različita značenja, no meni ova pjesma savršeno iscrtava onu realnost da sjajna pjesma nastaje iz najmračnijeg, najdubljeg i najslavnijeg dijela glave. Ideje za pjesmu su poput sjemena. Neko izraste u prekrasne biljke, a neko uopće ne klija. Nadam se da je u Hrvatskoj konačno nastalo plodno tlo za ovakvu glazbu.

Ivana Lulić

Hits 509

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42