A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
This Is... Icona Pop


Bookmark

Data

Released Rujan 2013
Format Albumi
Vrsta / Synthpop / Indie Electronic
Dodano Ponedjeljak, 20 Travanj 2015
Žanr Electronic
Length 32:58
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2013
Država Europe
Etiketa Record Company TEN
Catalog Number 7567-86841-7
Tags Icona Pop Big Beat

Review

Ljeto je odavno iza nas, no „I Love It“ nam je pošteno isprala mozak, tako da će proći još vremena dok ju ne izbacimo iz svojih glava i zaboravimo da je ikad postojala. Ono što stoji iza vrištećih glasova i nezaboravnih stihova : „You’re from the 70’s but I’m a 90’s bitch“, odnosno tko stoji su najbolje prijateljice Caroline Hjelt i Aina Jawo, djevojke koje čine švedsku electro pop senzaciju -Icona Pop. Iako najčešće klasificirane kao electro pop, termin za koji se ja zalažem je bff pop. Vrlo jednostavno, njihova glazba je soundtrack života dviju najboljih prijateljica željnih zabave, divljanja i neopterećenog života. Baš ono što se traži u ovayolovremena.

Prvu pjesmu sam preskočila, znala sam ju napamet i prva dva puta nakon što sam ju čula u reklami za nešto. „All Night“ je očekivana himna partijanju i mladosti, dok je „We Got The World“ potpuno isto. Simpatična mi je „Girlfriend“ pošto sam jedna od onih odraslih pod utjecajem spajsica i njihove girl power filozofije. Premalo je pjesama o prijateljstvu i uvijek su dobrodošle, no ne moram napominjati da su iskasapile Tupaca koji se ni kriv ni dužan okreće u grobu. „Just Another Night“ je podosta zarazna, ali opet dosadnjikava pjesma, dok je „Then We Kiss“ najsvijetlija točka albuma. Ultra pozitivna stvar je što ima samo 11 pjesama, što čini ovaj album slušljivim i ne dovodi nas do očaja. Nema prevelikog smisla analizirati pjesme, vrlo su jednostavne, kao stvorene za spremanje za subotnji izlazak i kao takve trebaju biti i shvaćene.

Djevojke su simpatične, nepretencioznost i neozbiljnost su im i najveće vrline, stoga ne mogu reći ništa loše ni o njima ni o ovom albumu. Nisu ciljale na kultni uradak koji će se pamtiti po svojoj kvaliteti i inovativnosti jer su to pojave kojima ovdje nema ni traga, no opet, daleko od toga da se radi o neslušljivom otpatku. Ne, ne, one predstavljaju način života i razmišljanja tipičnih tinejdžerki i da nismo svakodnevno nasilno bombardirani već odavno isforsiranom živi brzo umri mlad filozofijom, ovo bi bio sasvim simpatičan album. Stoga cure, koktele u ruke i pijanisleepovermože započeti!

Jasmina Šašić

Hits 2374

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima