facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Life is not a Soundcheck Vol.1

Bookmark

Data

Released Travanj 2011
Format EP
Vrsta Indie rock / Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock
Dodano Srijeda, 25 Svi 2011
Žanr Pop-Rock
Length 25:43
Broj diskova 1
Edition date 2011
Država Hrvatska
Etiketa Vlastito izdanje
Catalog Number -
Edition details Datum objave: 29. 4. 2011.; Mastering: Hrvoje Pelicarić
Tags

Review

This room is haunted, these walls inhabitated riječi su koje se probijaju kroz gust oblak mračne Hemendex kulise. Prostor se ispunjava manično-hiperaktivnim zvukovima gitare, syntha i mnoštva efekata. Mislim da sam jednom njihov zvuk opisala kao apokaliptičan. Pred očima mi se pojavljuju slike prljavih i napuštenih ulica kroz koje manijakalno juri šačica ljudi u pokušuju da se spase od napada divovskih robota. Brijem da ti roboti imaju i crvene oči. Onako…laserske i moćne.
Jednostavno -  Live.Tonight. Hemendex.

Life is not a Soundcheck Vol.1 njihov je prvi live EP i predstavlja sirovo, neremiksirano glazbeno putovanje kroz šest pjesama koje je bend odabrao sa “slučajnih” sound-board snimaka triju različitih koncerata.
Tko Hemendex još nije doživio live, propustio je ponajbolje što hrvatska glazbena scena trenutačno nudi. Hypeovski nastrojena izjava? Oh yes! Izreći ću i još jednu, hrabriju. Tko ode na njihov koncert i ostane ravnodušan ili razočaran, slobodno od mene zatraži povratak novaca. Nebitno je preferirate li folk, rock, emo…glazbu i prezirete li “videoigrica” zvuk (to su stvari oko kojih se mogu voditi beskonačne (i beskorisne) rasprave), mislim da svatko može uživati u bendu koji live jednostavno rastura.

Made of plastic moja je najdraža stvar sa njihovog prvog EP-a (Reset 1), a usuđujem se reći da uživo zvuči još bolje. Njena “humanija” strana jače dolazi do izražaja i iako me prati imidž “poetično” nastrojene recenzentice, ponovno ću se usuditi istaknuti kako me kod Hemendexa od početka intrigirala ta igrica dehumaniziranih-digital world zvukova sa (ne toliko očitom) emocionalnom i toplom notom Narantxina glasa ( i stihova poput I wish you were made of plastic, so i can do you no harm).

Moj apsolutni favorit ovog EP-a je Microscope. Shvatila sam to u trenutku kada sam po prvi puta poslušala ovaj album preko slušalica, na putu za koncert Mercury Reva. Moja prva reakcija bila je “Aaaaaaa! My ears are bleeeeeding!”. I jesu…krvarila su od eksplozije zvuka i energije što je dopirala do njih. Premoćno.
Zapravo, ne čudi me što su mi Mercury Rev nakon ovog auditivnog iskustva bili toliko razočaranje. (još jedna hrabra izjava? Ne znam je li hrabra, ali iskrena svakako jest.)

Jednom je Thom Yorke za Amnesiac izjavio da je to album “for people who like to shag at 80 beats per minute”, a ja ću za Life is not a Soundcheck Vol.1 reći – It's for people who like to shag at 150 beats per minute!
Nadam se da ćemo uskoro vidjeti naslove tipa – Hemendex. Live.Tonight. Sold out.

Life is not a soundcheck Vol.1 (da, naslov daje naslutiti da će toga biti još!) možete skinuti sa Hemendex bandcamp stranice, a postoji i limitirano izdanje u obliku (super mega cool special) 20 crnih numeriranih kazeta.

Lidia Horvat

Hits 786

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma