facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svi 2006
Format Albumi
Vrsta Indie / Electronic
Dodano Nedjelja, 24 Travanj 2011
Žanr Electronic
Length 52:04
Broj diskova 1
Edition date Svi 2006
Država UK
Etiketa EMI / Dallas Records
Edition details Producent: Hot Chip. Snimano: Putney, London.
Tags

Review

Eto jednog sastava iz Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije, Škotske, Walesa i Sjeverne Irske koji nije reklamiran kao Novi Spasitelj Rock 'n' Rolla™. Zašto, pitaš se Cijenjeni čitatelju sav u nevjerici već spreman poslati bijesni mail ravno u Inbox New Musical Express časopisa? Zato što Hot Chip nisu rock već nešto totalno novo, totalno divlje: electro – pop!

I to ne bilo kakav electro – pop već pametni electro – pop odrastao na Kraftwerk i Aphex Twin sa tankim premazom Phil Spectorovskog pristupa produkciji i sa smislom za pop melodije Neptunesa. Ako i dalje ne znadeš kako ovo zvuči nakon ovako temeljite analize, znaj da zvuči kao dva muškarca koja pjevaju preko blip-blop melodija o svakodnevnim situacijama ili, još bolje, kao Lollobrigide sa mudima (i to doslovno) te boljom produkcijom i ritam mašinom koja ne ispada iz tog istog ritma.

U istu žanrovsku ligu spadaju i LCD Soundsystem i The Juan McLean sa pjesmom Tito's Way za koju se još službeno ne zna govori li o prvom zagorskom sinu i alpha udarniku Josipu Brozu, ali se na nju može dobro retro isplesati. Također može se to isto napraviti na sljedeće kompozicije vokalno instrumentalnog sastava Hot Chip: And I Was a Boy from School, Over and Over i Arrest Yourself. Ostale su više za kuliranje na šanku ili ako ste još uvijek dovoljno sretni da kulirate na plaži.

Antonio Hadrović

Hits 851
Coming On Strong « Coming On Strong Hot Chip Albumi Kronologija Made In The Dark » Made In The Dark

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma