facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Stripped


Bookmark

Data

Released Rujan 2016
Format Albumi
Vrsta Adult Contemporary R&B / Contemporary Jazz
Dodano Četvrtak, 09 Ožujak 2017
Žanr R&B
Length 50:48
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2016
Država SAD
Etiketa Chesky Records
Catalog Number JD389
Edition details objavljeno: 9.9.2016.; producenti: David Chesky i Norman Chesky; snimano: The Hirsch Center, Brooklyn, New York - 7.-8.4.2016.
Tags Macy Gray Chesky Records David Chesky Norman Chesky

Review

Odmaknite se od svakodnevnih obaveza, zatvorite oči i uživajte. Jer drugačije ne može, Macy Gray novim albumom uvlači slušatelja u vlastiti svijet, svijet koji je u vrevi i užurbanosti okruženja bačen u pozadinu. Nadovezujući se na ime ovog albuma, zvuk je ogoljen i predstavljen u izvornom obliku. Izuzetno sirov i ljudski, nastao je u crkvi u Brooklynu čije je okruženje pozitivno djelovalo na glazbenike. Macy prate trubač Wallance Roney, bubnjar Ari Hoenig, basist Daryl Johns i gitarist Russel Malone. Uz specifičan vokal i prigušen zvuk bubnja jazz i blues isprepliću se u svakoj pjesmi, a stari su hitovi dobili novi oblik. Sirovost zvuka trube uz uzavrelu strast interpretacije podsjeća na legendarnog Milesa Davisa, a kada se u cijelu priču uplete obrada Metallicine "Nothing Else Matters" rezultat je vrlo specifično i neočekivano djelo. Prilično hrabar i nesebičan potez glazbenice kojem nikako nije cilj široka komercijalna zastupljenost, već će ovaj album prepoznati i prihvatiti slušatelji kojima glazba nije samo pozadinsko sredstvo za eliminaciju tišine. Veliki hit "I Try" zvuči kao da je nastao pedesetih ili šezdesetih godina prošlog stoljeća i kao takav djeluje sasvim prirodno. "Redemption Song" Boba Marleya odgovara hrapavom vokalu iza kojeg stoji velika čvrstoća i stabilnost.

Album ne zahtijeva pretjerane analize niti angažiranost slušatelja već poziva na opuštanje i uživanje u glazbi s kakvom se danas rijetko susrećemo. Zrelost glazbenog stvaralaštva i pomno odabran kolektiv glazbenika dobitna je kombinacija koja ne dopušta da brzinski preletite preko ovog djela.

Maja Trstenjak

Hits 1312
The Way « The Way Macy Gray Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42