facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Thank U, Next


Bookmark

Data

Released Veljača 2019
Format Albumi
Vrsta Dance-Pop
Dodano Utorak, 19 Ožujak 2019
Žanr Pop
Length 41:03
Broj diskova 1
Edition date Veljača 2019
Država Europa
Etiketa Republic Records
Catalog Number 00602577378034
Edition details objavljeno: 8.2.2019.; izvršni producenti: Ariana Grande i Scooter Braun; snimano: listopad - prosinac 2018.
Tags Republic Records Scooter Braun Ariana Grande

Review

Ariana Grande ove je godine izdala svoj novi, peti po redu autorski album naziva „Thank you, next”. Album je izdala samo godinu dana nakon posljednjeg albuma, te je u njemu uvelike opisala svoje zivotne probleme i nedaće koje su ju pratile posljednjih godina, od smrti bivšeg dečka Mac Millera do prekida sa zaručnikom Pete Davidsonom.

Naslovna pjesma objavljena je kao singl na albumu 3. studenog 2018. godine, te je ubrzo zavladala vrhom top ljestvica u 12 zemalja i postajla prvi singl broj jedan na US Billboard Hot 100. Pjesma je oborila rekorid i kao najslušanija pjesma nekog ženskog izvođača u jednom danu na Spotifyu.

Drugi singl, "7 Rings", objavljen je 18. siječnja 2019. godine i dostigao je broj jedan u 15 zemalja, što je Grande učinilo trećom ženskom umjetnicom koja je imala dvije ili više pjesama koje su debitirale na vrhu Hot 100-a. „7 rings” je trenutno jedna od pjesama za koju ne može proći dan a da ju ne čujemo na nekoj radio stanici ili vidimo spot na tvu. Mnoge pripadnice ljepšeg spola su ju tako dobro prihvatile iz razloga što slavi žensku samostalnost i emancipaciju, što je Ariana opisala kroz izrazito snažan tekst i melodiju koja lako ulazi u uho.

Izvodeći prijašnji album „Sweetener” te novi „Thank U, Next”, Grande će krenuti na Sweetener World Tour, počevši od ožujka 2019. godine.

Album je naišao na pozitivne komentare kritičara diljem svijeta, a sama činjenica da je dostigao vrhunac na ljestvicama zemalja poput Australije, Austrije, Kanade, Danske, Irske, Novog Zelanda, Norveške, Švedske, Velike Britanije i Sjedinjenih Država dovoljno govori o tome da je Ariana ovaj put napravila iznimno dobar posao.

Bernarda Brčić

Hits 1149

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma