facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Prosinac 2012
Format Albumi
Vrsta Alternative rock / Power pop / Punk rock / Punk pop / Alternative/Indie Rock
Dodano Petak, 07 Listopad 2016
Žanr Punk
Length 46:35
Broj diskova 1
Edition date Prosinac 2012
Država Europa
Etiketa Reprise Records
Catalog Number 9362-49486-4
Edition details objavljeno: 7.12.2012.; produkcija: Rob Cavallo i Green Day; snimano: 14.2.-26.6.2012. - Jingletown Studios, Oakland, California
Tags Rob Cavallo reprise Reprise Records Green Day

Review

"Tre" je finale trilogije albuma koju su Green Day izdali krajem prošle godine, a nakon prosječnih "Uno!" i "Dos", ni "Tre" ne odskače u nikakvom smjeru, ni više ni niže. Pop punk senzacija obavila je rafalno ispaljivanje albuma do kraja, ali na žalost sve na temelju stare slave. Kao što se vidi u prva dva dijela trilogije, bend je u jako kratkom vremenu napravio jako puno sličnih pjesama koje su samo po ritmu razvrstali u tri albuma.

"Tre" je zapravo najmirniji dio trilogije, Album i otvara baladica "Brutal Love", nakon koje slijedi malo energičnija "Missing You", ali također u laganom tonu. Tek "X-Kid" te "Sex, Drugs & Violence" otkrivaju tipični Greey Day kojeg svi znamo. Cijeli album napravljen je, zapravo, jako slično "American Idiotu", uključujući i pjesme u kojoj ih je sedam ("Dirty Rotten Bastards"). Finale albuma je također balada, "The Forgotten", koja je skroz neloša na prvom slušanju.

Nakon nekoliko desetaka novih pjesama s kojima su nas Green Day počastili u posljednje vrijeme, stvarno se može reći da brinu o svojim fanovima i to malo previše. S obzirom da su tako brzo odradili sve, dobili su skroz dobre pozicije na top listama albuma, tako da se neki očito nisu "ohladili" od njihove glazbe, koja se već godinama nije nešto posebno promijenila. Ipak, ovaj put smo imali priliku slušati tri albuma (skoro) odjednom pa ih nećemo toliko ubit u pojam čisto zbog "inovacije". Ako ništa drugo, u glazbi se drže onoga po čemu su poznati, ali ipak moraju obratiti pozornost da za razliku od njih, neki dio fanova odraste i u glazbenom smislu. Nadajmo se kako će naredna djela biti barem malo zrelija.

Đurđica Sarjanović

Hits 686
¡DOS! « ¡DOS! Green Day Albumi Kronologija Demolicious » Demolicious

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42