A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Ožujak 2014
Format Albumi
Vrsta Pop / Contemporary Pop/Rock
Dodano Nedjelja, 12 Listopad 2014
Žanr Pop
Length 39:22
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2014
Država Europe
Etiketa RCA
Catalog Number 88843006112
Edition details Datum objave: 10.3.2014.; snimano: 2012. - 2014.; produkcija: razni
Tags

Review

Britanska pjevačica, kantautorica i glumica, Paloma Faith, koja je svojevremeno odbila biti dio pratećeg banda Amy Winehouse je nakon debi albuma Do You Want the Truth or Something Beautiful? (2009.) te Fall to Grace (2012.) koji je zaradio nominaciju za najbolji britanski album na Brit Awards u 2013. objavila svoj novi uradak u svibnju ove godine. A Perfect Contradiction je stvaran za vrijeme Palomina boravka u New Yorku i dosada je njezin najuspješniji album.

Bilo bi pogrešno reći da je album loš. Vokal Palome Faith je izražajan i specifičan kao i uvijek, backovi su savršeno složeni, produkcija je vrhunska, ali nešto nedostaje. Zbog nedostatka egzotičnih začina u pjesmama na albumu A Perfect Contradiction, okus ni na prvu, a niti nakon nekoliko slušanja ne postaje nezaboravan. Album je solidan, vrlo dobar čak, ali ne i izvrstan. Na njemu nema ništa novo niti spektakularno. Zamjerka se osobito tiče tekstova koji tijekom čitavog albuma ne napuštaju jednu jedinu temu, oslikavajući tipične ženske ljubavne boljke na ne baš originalan način. Zato ocjena 3.

Uspjehu albuma su osim Palomina izražajnog vokala sigurno doprinijeli i vrhunski producenti koji su na njemu radili. Prvi singl s albuma je Can't Rely on You kojeg je producirao Pharrell Williams, čija se energija i tipični sound prepoznaju tijekom čitave pjesme. Singl je specifičan, retro i plesni s primjesama R&B-a i soul-a, a Palomin old school vokal je izvrsno uklopljen u stvar.

Only Love Can Hurt Like This, drugi i najuspješniji singl na albumu je kao jedina prava balada zanimljiva kombinacija suvremenog i retro zvuka te jedina pjesma na albumu čiji tekst ne potpisuje Faith. U Australiji je dosegao prvo mjesto na top ljestvicama, dok je u Velikoj Britaniji bio šesti te tako prošao lošije od Can't Rely on You koji je na britanskim top ljestvicama držao drugo mjesto. Čitav album je vrlo brzo dostigao platinastu nakladu, čime je postao njen najprodavaniji album u Britaniji.

Trouble With My Baby, zadnji singl koji je izašao u kolovozu ove godine ima izniman retro Motown zvuk, podsjećajući na neka davna vremena kada su The Supremes žarile i palile top ljestvicama. Vokalno je neosporan utjecaj soul i jazz diva poput  Ette James i Billie Holliday koje i sama Faith ističe kao svoje uzore.

Očita tendencija albuma je spoj suvremenog i retro zvuka koja je i postignuta kroz jedanaest stvari i četiri bonus pjesme. Bonus stvari čine akustične verzije tri hit singla, od kojih je Trouble With My Baby najiskrenija i meni osobno najbolja stvar, a u akustičnoj verziji zvuči još uvjerljivije te soft rock balada It's the Not Knowing. Na albumu je i jedna obrada ženskog sastava iz 60-ih/ 70-ih Sisters Love The Bigger You Love (The Harder You Fall) koja ipak zvuči interesantnije u originalu.

Album je prepun pop, R&B, soul i disco zvukova. Publika koja voli glazbu Amy Winehouse, Duffy i Selah Sue će vjerojatno uživati u ovom albumu. Iako manje interesantna u tekstovima koji donose tipično ljubavnu tematiku na ne toliko kreativan i pomalo „isfuran“ način, snažni jazzy/soul vokal Palome Faith čini stvari zanimljivima, a izvrsna produkcija ističe njenu vokalnu izražajnost.

Uskoro (3. 11. 2014.) izlazi i repackaged verzija novog albuma A Perfect Contradiction Outsider's Edition na kojoj će se naći i pet novih stvari.

Katarina Funarić

Hits 2712
Fall To Grace « Fall To Grace Paloma Faith Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu