facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2008
Format Albumi
Vrsta Hard rock / Stoner rock / Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock / Garage Punk
Dodano Ponedjeljak, 03 Listopad 2011
Žanr Rock
Length 40:59
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2008
Država Europa
Etiketa Downtown Recordings / V2
Catalog Number VVR886803
Edition details objavljeno: 28.10.2008.; produkcija: Josh Homme
Tags Eagles of Death Metal Downtown Recordings Joshua Homme

Review

Nije sve u r'n'b-u. Nije sve u mahanju dupetom prekrivenom samo omanjom količinom perlicama. Nije sve u robotiziranim uzdasima. Nije sve u beatmasteru. Nije sve ni u emocionalnim pop-rock pjesmama koje igraju na toliko puta slomljeno adolescentsko srce. Pravi rock ipak nije samo rado slušana priča od prije dvadesetak godina, još uvijek postoji barem jedan bend kojemu su i dan danas glavne vrijednosti seks, pivo i brkovi. Dame i gospodo, Eagles of Death Metal.

Od marginalnog veseljačkog benda su dogurali daleko. Iako sam se ispočetka plašio stigme imena koja sadrži toliko omiljeni death metal, Eaglesi su dogurali mnogo dalje od bilo kakvih očekivanja. Iskrenost je ono što se traži, a ovi hedonisti se svojih potreba i osobina nikad nisu sramili. Solo Flights npr. glatko i melodiozno veliča masturbiranje. Je li to degutantno? Baš i ne. Je li zabavno? Pitanje je suvišno.

I zabava se nastavlja. Wannabe in L.A. započinje čudno afrički, ali se dalje nastavlja u hit ritmu počivajuću na suptilnim gitarskim riffovima. Anything 'cept The Truth je dušu dalo da ga se pušta po reklamama, a koliko vidim, to se u Americi i dogodilo. Heart On, High Voltage i Secret Plans su skakaonice za pivske trbuhe, a (I Used To Couldn't Dance) Tight Pants je brkata i oznojena posveta Jamesu Brownu.

Nadilazeći ponekad trenutke čiste zabave, Eagles of Death Metal i dalje ostaju odlični. Now I'm Fool je Jesse Hughes pun emocija. Prissy Prancin' kao ponajbolja pjesma se zasniva na američkom folku, a zarazan refren je još efektniji u falsetu. Cijela priča završava s I'm Your Torpedo, hipnotizirajućom odisejom koja Eaglesima daje neke sasvim nove kvalitete.

Najveći veseljaci rock scene su i dalje zabavni kao što su bili i prije, no sada su postali masovniji. Za zadržavanje mase bi im bili dovoljni samo zarazni refreni, no oni su se uhvatili i nekih novih ideja zbog čeg nitko od njih neće otići, a otvaraju prostor za novu publiku. Uz live promociju koja ocjenu ispod diže u nebeske visine Eaglesima of Death Metal se može i oprostiti očigledno kopiranje Rolling Stonesa i New York Dollsa. Kao da bi njih uostalom bila briga za to. Čisti hedonizam u audio obliku. Zašto tražiti više?

Ivan Glazer

Hits 1381
Death By Sexy... « Death By Sexy... Eagles of Death Metal Albumi Kronologija Zipper Down » Zipper Down

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42