facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Diamond Eyes


Bookmark

Data

Released Svi 2010
Format Albumi
Vrsta Alternative rock / Alternative metal
Dodano Nedjelja, 08 Svi 2011
Žanr Rock
Length 41:23
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država USA
Etiketa Reprise Records
Tags

Review

Bilo je upitno mogu li Deftonesi dostaviti još jedan uspješan album. Naime, već je godinu i po dana od kako je njihov basist Chi Cheng bio u automobilskoj nesreći, nakon koje je ostao u komi. Diamond Eyes je zapravo nastao umjesto najavljenog albuma Eros, a materijal za taj prvotno najavljeni album stavljen je na čekanje. Za snimanje Diamond Eyes, kao zamjena na basu skočio je Sergio Vega iz Quicksanda, koji je i prije mijenjao Chenga na koncertima. Rezultat – možda najbolji album Deftonesa do sada.
 
Za one koji ne spadaju u klasu 'true beleiver' i ne gutaju ama baš sve što Deftonesi serviraju, ovaj album će biti odličan. Za one koji su die hard fanovi, bit će genijalan. U zadnje vrijeme, rijetki su alternativni / metal bendovi koji mogu snimiti težak, žestok, a opet umjetnički jako vrijedan album. Deftonesima to ide lako, oni su bend izrastao iz vremena vladavine nu metala, bend koji je sa svakim novim albumom evoluirao i danas su sposobni snimiti zarazan album kojeg jednostavno ne možete prestati slušati. Za razliku od njihovih drugova iz Korna, koji su nazad u danu bili uspješniji od njih, a zadnjih par albuma ne uspjevaju stvoriti ništa uistinu novo, Deftones točno znaju rade i znaju kako spojiti svoj stari zvuk sa nečim novim.
 
Znači, što imamo. Šesti album Deftonesa, četiri godine nakon Saturday Night Wrist. Ipak, ovo nije nastavak tog albuma, jer je taj materijal stavljen na čekanje, a ovdje je zvuk žešći i siroviji. Diamond Eyes otvara istoimena pjesma, sa savršenim omjerom jednostavne žestine riffa, laganog vokala China Morena i hipnotičkog groove. Od samog početka, album Diamond Eyes daje zvuk u koji želite zaroniti. Tako iz naslovne stvari idemo odmah u Royal, a CMND/CTRL udara jače, uz debeli groove i prizvuke nekih nu metal dana (bez brige, sve u idealnim dozama). You've Seen The Butcher i Price stavljau sve u sporiji tempo i morbidniju tematiku, a ubrzanje slijedi sa Prince, jedna od onih stvari koje vjerovatno neće biti singl, ali zato definitvno idu na repeat. Refren je špica.
 
Rocket Skates je možda i najžešća stvar na albumu, a ujedno je i singl koji je izašao prije samog albuma. Jako dobar odabit najavnog singla, jer sadrži tu kombinaciju brutalnosti, perverzije i nježnosti koja oblikuje ovaj album. 
 
Sextape već prelazi u taj nježniji dio albuma, na kojem Chino dokazuje svoje vokalne sposobnosti. Zadnje tri stvari umjerenijeg su tempa, uz povremeno suprotstavljanje melodijoznijih i brutalnijih djelova. Nakon This Place iz Death album želite još jednom preslušati, jer djeluje kao savršena kružnica – ne želite da prestane.
 
Mnogo bi se tu dalo analizarati i pisati o Diamond Eyes, ali činjenica jest da je to izniman album jednog od najboljih alt metal (to je jedna od etiketa kojima se obično opisuju Deftonesi) bendova današnjice. Možda povremeno djeluju arogantno kao 'velebni umjetnici', ali sa ovakvim zvukom opravdavaju svoju veličinu. Deftonesi su obnovljeni i jači nego ikada. Diamond Eyes je kao spoj White Ponyja i Around the Fur, album tako dobar da ga želite imati na vinilu.
 
Vuk Oreb
Hits 600
Saturday Night Wrist « Saturday Night Wrist Deftones Albumi Kronologija Koi No Yokan » Koi No Yokan

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42