facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Saturday Night Wrist


Bookmark

Data

Released Listopad 2006
Format Albumi
Vrsta Experimental / Alternative metal
Dodano Petak, 22 Travanj 2011
Žanr Metal
Length 51:33
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2006
Država SAD
Etiketa Maverick
Tags

Review

Što je alternativnije: djevojka sa starkama i prišivcima ispred male menze na Savi ili studentica sociologije i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu koja nema dreadlockse? Sušto postojanje Limp Bizkit ili činjenica da su Deftones uzeli producenta Pink Floyda i KISS-a za novu ploču?

Razmisli, Cijenjeni čitatelju ™, ali prvo par riječi o producentu, čovjeku koji vodi bend kroz proces snimanja i pomaže im da ono što imaju u glavi stave na master traku da bi mi, obični korisnici, mogli to isto zapržit` na prazni disk koji je odobrio ZAMP. O bendu i kako i gdje su kupili prvu trzalicu i zajedno se zapili piva od 2% alkohola ionako je dosadno pisati.

Producent ovog komada plastike je Bob Ezrin, Kanađanin, lik i car koji je radio sa Lou Reedom, KISS i Alice Cooper u doba kada je njihov make-up bio manje strašan od vlastite glazbe, sa Jane"s Addiction na posljednjem albumu i sa Pink Floyd na, pazite, esencijalnom The Wall, A Momentary Lapse Of Reason i The Division Bell. Znači, radi se o čovjeku koji zna što radi, a i sastav iz Sacramenta, Savezna država Kalifornija priznao je da voli i The Cure i Depeche Mode te se sve ovo osjeti u zvuku koji je blaži od doba u kojem su nastali prijašnji White Pony i Deftones albumi.

Blaži, uvjetno rečeno, jer gitare su još uvijek bijesne, a riffovi imaju težinu, ali im kompozicija pjesme polagano ide u progresivne vode na stvarima poput U,U,D,D,L,R,L,R,A,B, Select,Start čije ime dolazi od kombinacije tipaka na Super Nintendo kontroleru za igre koje je proizvodio Konami. Vrlo geek i vrlo kul ime za pjesmu.

Slična je i Pink Cellphone gdje preko Deftones ritam sekcije neka žena blebeće o Isusu i takvim stvarima, a u necenzuriranoj verziji i on o školi na teritoriju Ujedinjenog Kraljevstva i općenju sa zadnjicom suprotnog ili istog spola. Svijet glazbe ne dobiva ovakve prljavštine već samo čiste, pristojne verzije pjesama pa vam tako po tom pitanju ne mogu iznijeti više informacija.

Pjesma Mein donosi iznenađenje u vidu gostovanja možda najraznolikijeg vokala iz branše – Serj Tankanan iz voljenih System of a Down. Prva stvar sa albuma već je singl i spot se vrti na MTV-u i najsličnija je opusu Deftones iz starih dana dok su plivali u nu-metal vodama zajedno sa Mudwayne, Linkin Park i ovim drugim bendom na L.

Bend je odrastao, nekima se to neće svidjeti, a ostali će se naviknuti ili pritisnuti Shift+Del i riješiti svoju stranu problema jer, u svakom slučaju, ovo je ploča koja zahtjeva malo dužu probavu.

Hits 687
Deftones Albumi Kronologija Diamond Eyes » Diamond Eyes

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42