facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Ožujak 2011
Format Albumi
Vrsta Vocal Pop
Dodano Petak, 08 Srpanj 2011
Žanr Pop-Rock
Length 1:01:30
Broj diskova 1
Edition date 2011
Država SAD
Etiketa Sony Music Entertainment
Catalog Number 88697853312
Edition details Datum objave: 8. 3. 2011.; Produkcija: Ellie Greenwich i Jeff Barry; Snimano: 1966. - 1967.
Tags

Review

Najdivnija stvar u poslu kritičara je kad dobijete pred sebe kompilaciju hitova neke ikone, glazbene legende koja je glazbom mijenjala dobar dijelić povijesti. Kako sad reći nešta pametno da već nije rečeno i da već nije svima poznato?! Nije potrebno ići u duboke analize, mislim da ako postoji netko tko nije čuo za čovjeka imenom Neil Diamond ne može se baš pohvaliti ni površnim poznavanjem glazbe. Od 2011. član Rock'n'Roll kuće slavnih (sasvim zasluženo) spremio nam je kompilaciju sa svojih početaka kada je potpisao ugovor sa Bang recordsom i ostvario neka od svojih najvećih dostignuća. 

Hitovi Solitary Man,  Cherry, Cherry, Girl, You’ll Be a Woman Soon,  Kentucky Woman, Thank the Lord for the Night Time,  I’m a Believer, Red, Red Wine, The Boat That I Row, You Got to Me i Shilo čine samo dio ove kolekcije od ukupno 23 pjesme. Na albumu se našla i obrađena popularna La Bamba

Svirajući pop glazbu, ili pop-rock u nekim dijelovima karijere, Neil je bio često ljubimac publike, otvorio si tržište na puno segmenata i postigao ovo što je danas – glazbena ikona koja ima materijala za sklapanje ovakve kompilacije kojoj ne bi ni najžešći glazboljupci našli neku zamjerku. Svako odbijanje ovoga bi se odnosilo čisto na razlike u ukusu, ali gledano objektivno sa profesionalne strane ovo je remek-djelo.

Kombinacija živahnih, veselih, ili nazovimo ih „svježih“ pop melodija i nešto mračnijih, naizgled turobnih balada su savršen recept za glazbenu satisfakciju.

Poseban plus ovog uratka je baš vrijeme u kojem je nastao, vrijeme kad Neil još nije bio svjetska zvijezda, vrijeme kad je bio ambiciozni mladić koji je bio gladan uspjeha i iz kojeg isijava želja za stvaranjem nečeg velikog.

Topla preporuka svima kojima su se već stare ploče sa ovim stvarima izlizale, trk u trgovinu po novo-upakiranu i produkcijski osvježenu glazbenu bajku popularnog Njujorčanina.

Krunoslav Knežević

Hits 690
Dreams « Dreams Neil Diamond Albumi Kronologija Melody Road » Melody Road

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42