facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Tron: Legacy (OST)


Bookmark

Data

Released Prosinac 2010
Format Albumi
Vrsta Soundtrack / Electro
Dodano Nedjelja, 03 Travanj 2011
Žanr Electronic
Length 58:44
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država Francuska
Etiketa Walt Disney Records
Tags

Review

Zapravo je ironično da dva francuska retro robota rade zvučne kulise za nastavak filma o integriranim krugovima. Zabludjelim, a opet socijalno aktivnim geekovima bilo je napeto čuti da se snima novi Tron; zaštitnik Korisnika bez administratorskih privilegija, a ljudi iz Disneyja (u čijoj se produkciji ova cyber saga snimala) poigrali su se gerilskim marketingom.
 
Lansirali su fiktivne sajtove (poput flynnlives.com i homeoftron.com) i preko google analytics pratili reakcije i posjete. Dijelili su se čak i USB stickovi sa CSS kodom i ušli u teritorij gdje 42 Entertainment iz Pasadene u Kaliforniji suvereno vlada. 
 
A nekom iz produkcije zaduženom za glazbu na pamet su pali Daft Punk jer su roboti, a ovo je film o računalu. Pošto jedan i jedan, u ovom slučaju, nisu jedanaest već običnih dva – Daft Punk su pristali jer su kao klinci voljeli pogedati originalni Tron.
 
Danas, kao matori 35-godišnjaci došli su do prilike da ponovo, nakon Electrome i Interstelle 5555: he 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem imaju ponovno šansu na spojiti audio i video onako kao misle da treba.
 
Derezzed, prvi singl, ovdje dolazi u skraćenoj varijanti od minutu i četrdeset i četiri makar je singl verzija minutu dulja. Iako nije i najbolja. Tu je Derezzed Remix (NTEIBINT Remix) kao pravi klupski benger od četiri minute. Tu je i sukus relativnog problema ovog soundtracka: tko očekuje novi Daft Punk album za iPod i plesni podij, taj će se razočarati. U ožujku biti će šest godina od izlaska Human After All i prosječni obožavatelj ovih, u kožu i robotske maske odjevenih, Francuza već je gladan novih stvar. A Derazzed baš i nije zasitna pjesma. Nešto više ritam mašine ima u Tron Legacy (End Credits), End of Line kao i End of Line Remix (Basic Slack Midnight Cheap Mix) koji pluta na mreži kao bonus.
 
Ako ovo shvatiš kako i jest reklamirano, kao soundtrack onda znaj da puno više smisla ima čuti ga u kinu gdje su na zvuk nalijepljene scene. Svaka od dvadeset i dvije teme kroz film daje dodatnu tamnu nijansu na ovu epsku potragu sina za ocem kroz fabulu za dječake koji svoj prvi disk tek trebaju formatirati. Za sve ostale u pubertetu ili van njega, film je predvidljiv i nakon pola sata zamoran jer traže se tate, želi se spasiti svijet, želi se spriječiti da zli C.L.U. ne dođe u naš svijet jer je u Gridu pobio već dovoljno algoritama. Želi se i lijepoj ISO1 ili izomorfičnoj algoritmici pokazati zalazak sunca koji je neopisiv riječima; voze se svjetlosni motori, programi nose eksterne (doslovno) diskove (opet doslovno), a gazda kluba u kojem Daft Punk imaju cameo ulogu je prljavi prevarantski program koji je zamislio da je Ziggy Stardust. Umire nasilnom smrću jer je pokušao Flynna juniora i originalnog Flynna prodati za 30 digitalnih srebrnjaka. Kao što vidiš, film je mješavina stvari koje si do sada pogledao; malo Blade Runnera zbog noir atmosfere u gradu, malo Star Wars zbog odnosa na relaciji otac – sin i na kraju malo Metropolisa s vizalnim efektima koji klimaju plombe u zubalu.
 
Daft Punk su na ovom radili dvije godine, a London Orchestra je to uglazbio za nešto manje. Na računalima će se zadržati još manje iako je sasvim solidno odrađen. Jednostavno nema dovoljno karizme na disku.
 
Antonio Hadrović
Hits 2927

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma