A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
11 Short Stories of Pain & Glory


Bookmark

Data

Released Siječanj 2017
Format Albumi
Vrsta Punk rock / Alternative/Indie Rock / Punk-Revival / Celtic punk
Dodano Ponedjeljak, 23 Siječanj 2017
Žanr Rock
Length 38:40
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2017
Država Europa
Etiketa Born & Bred Records
Catalog Number BB-007
Edition details objavljeno: 6.1.2017.; producent: Ted Hutt; snimano: 2016. - El Paso, TX
Tags Ted Hutt Dropkick Murphys Born & Bred Records

Review

Neovisno o tome što netko misli o samoj glazbi Dropkick Muprhysa, nitko ne može osporiti njihovu privrženost i doprinos Bostonu i okolici. Njihov deveti studijski album, „11 Short Stories Of Pain And Glory“ je dobrim dijelom inspiriran njihovim radom u Claddagah Fundu, humanitarnoj organizaciji koju je osnovao njihov basist i jedan od pjevača, Ken Casey, a koja se trudi pomoći ljudima koji se bore ovisnošću u Bostonu te odnedavno i Philadelphiji, kao i nedavnim napadom tijekom Bostonskog maratona.

Album otvara standardno Murphyjski „pojačana“ obrada „The Loneseome Boatmana“, pjesme irskog folk benda The Fureysa, gdje staru melodiju na tin whistleu prate snažne gitare i povici. Utjecaj rada s problematičnim skupinama u Claddagah Fundu se vidi već na iduće dvije pjesme, „Rebels With A Cause“ te najavnog singla albuma, „Ring Of Fireom“ inspiriranog „Blood“.

Da uz sve probleme kojima se bave na albumu nisu izgubili smisao za humor pokazuju „First Class Loser“, jedna od mirnijih pjesmi na albumu koja se bavi onom osobom koja je „too loud to ignore“, te urnebesno zabavna „I Had A Hat“, stvorena za grupno pjevanje u pubovima, kakvih je ipak malo nedostajalo na zadnjim albumima bostonske šestorke. U lakšem tonu nastavlja i „Kicked To The Curb“, u osnovi tipična pjesma o prekidu, ali za koju imam osjećaj da je pisana s povećom razinom ironije i preuveličavanja („I shake my fist at the sky, I smash my head on the wall“).

Prodorni bubnjevi na početku „Paving My Way“ odmah asociraju na Queen i „We Will Rock You“, ali uz njih ne idu tekstovi o tome kako će pokoriti svijet, već preživjeti sve nevolje koje život baci u njihovom smjeru. Kod najave albuma najviše me prepala ideja obrade legendarne „You'll Never Walk Alone“, najpoznatije po verziji Gerry & The Pacemakersa iz 1963. Iako su mi obrade Murphysa uvijek dobro „sjele“, ovo je bio prvi slučaj da iščekujem kako će zvučati njihova obrada meni inače jako drage pjesme. Srećom, nije bilo razloga za brigu, Murphysi su napravili obradu dostojnu verzije Gerry Marsdena, a poruka pjesme nije ništa izgubila prilikom prelaska u punk vode.

Najmračnija, ali istovremeno i najkvalitetnija pjesma na albumu je „4-15-13“, posvećena eksploziji tijekom Bostonskog maratona na datum naveden u pjesmi, dok ga zatvara lagani „sing-along“ „Until The Next Time“, kao stvoren za biseve na koncertima. „11 Short Stories“ nisu Murphysi na svojem vrhuncu, ali ako blago ispodprosječan album (za njihove standardne) znači još jedna prilika da ih pogledam uživo u Zagrebu, objeručke ću to prihvatiti.

Janko Sladović

Hits 1235
Going Out In Style « Going Out In Style Dropkick Murphys Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici