facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2011
Format Albumi
Vrsta House / Club/Dance / Electronica
Dodano Srijeda, 07 Ožujak 2012
Žanr Electronic
Length 54:09
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2011
Država Europe
Etiketa Portobello Records (3)
Catalog Number PORT1CDX
Edition details Datum objave: 26.9.2011. Produkcija: Richard Fearless. Snimano: Metrosonic Studios, New York City
Tags

Review

Kada sam prvi put preslušala ovaj album sam imala najbolju namjeru recenziranje istoga prepustiti nekom drugom. Kada slušaš album, očekuješ neku vrstu cjeline i nadopunjavanje pjesama, barem po principu jedna-dobra-na-tri-loše. Ovdje nije bilo ni slaganja ni reda ni nadopunjavanja. Svaka je pjesma priča za sebe i svaka slušatelja odvede u drugi žanr i drugo razdoblje. I da, to je jedan od onih albuma koji sjednu tek na petom ili šestom preslušavanju.

Trans-Love Energies je snimljen nakon sedam godina pauze i s pritiskom uspjeha njegovog prethodnika Scorpio Rising. Normalno je da su i kritika i publika imali očekivanja od izbjeglice Richarda Fearlessa koji je ubrzo nakon Scorpio Rising zbriso' u SAD i snimao s bendom Black Acid. Dolaskom (n)ovog albuma je obilježen odlazak dotada uz Fearlessa jedinog stalnog člana benda -  Tima Holmesa.

Silver Time Machine uvodi slušatelja u priču koju mu je DIV pripremio. Izblijeđen vokal, jeka i slaba glazbena podloga odgovaraju kao pozadina heroinskom ovisniku koji će se za minutu predozirati. Odmah na početku nije moj cup of tea. Sve dok se pjesma ne pretopi u Black Hole, potpunu suprotnost koja podsjeća na vožnju pod suncem sa rukom oko ramena drage koja ti je uzela dušu (Like a black hole, you stole my soul...). Zvuči potrošeno i čitajući ćete se zapitati kog' vraga meljem što su tisuće samljeli prije mene. Meljem o stvari koja je je*eno na vrhu najboljih koje sam čula u 2011.

Treća (kojeg li iznenađenja) krajnost, Your Loft My Acid, s prekrasnim glasom Katie Stelmanis iz Austre i psihodeličnom temom koje se nebi posramila ni serija Skins na dijelu gdje se glavni likovi spuštaju sa tripa u nekom zabitom underground partyju u Bristolu. Ujedno je ovo i jedina pjesma na albumu koja se konceptualno nadopunjuje s drugom – Witchdance – gdje je Katie također vokal.

Medication me navela da si ponovno pustim Welcome To The Monkey House od The Dandy Warholsa. Osim acid rocka kojeg kod DIV ima u izobilju, sve ostalo podsjeća na izričaj Taylor-Taylora.

Death in Vegas su nakon dugo vremena izbacili nešto što nazivam konceptom i to u dobrom smislu. Iako album mnogima neće sjesti jer zvuči previše odraslo/psihodelično/nepovezano, dajte mu šansu i pustite ga još put-dva. Nemojte Trans-Love Energies puštati na tulumima (izuzev Black Hole), osim ako je to jedan od onih obavijenih dimom ili nečim težim (neka svatko sam protumači na koje supstance ovdje mislim).

Na kraju, ugodno iznenađenje od albuma, čak i meni koja imam nula prag tolerancije prema acid rocku. Smjelo predviđam slušanje i u 2012., uvrštavanje u filmove, a usudila bih se reći i u reklamne spotove. Naravno, u zemljama gdje je publika svjesna što je kvalitetna glazba. 

Lahorka Lojen

Hits 693

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42