facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Distance over Time


Bookmark

Data

Released Veljača 2019
Format Albumi
Vrsta Heavy metal / Progressive metal / Guitar Virtuoso
Dodano Subota, 04 Travanj 2020
Žanr Rock
Length 56:57
Broj diskova 1
Edition date Veljača 2019
Država Europa
Etiketa Inside Out Music
Catalog Number IOMCD 523
Edition details objavljeno: 22.2.2019.; producent: John Petrucci; snimano: srpanj-rujan 2018. - Yonderbarn Studios, Monticello, New York i Mixland Studios, Midhurst, Canada (samo vokali)
Tags Dream Theater John Petrucci Inside Out Music

Review

Dream Theater oduvijek su bili i uvijek će biti pioniri progresivnog metala. Tijekom svoje tridesetogodišnje karijere stvorili su prekrasne albume poput "Images And Words" (1992) ili "Metropolis pt2", a zatim idu dalje s pomalo moderniziranim zapisima poput "The Astonishing" iz 2016.

Nakon tri godine vratili su se slušateljima s "Distance Over Time", koji je još kada je bio najavljen povukao neke kontroverze, tipa naslovnica koja je najavljena bila je gotovo identična onoj koju je taj mjesec izdao na svom časopisu New York Times i slično te su se tako dogodile mnoge stvari koje u početku nisu uvjerile fanove i kritičare.

Sam naslov "Distance Over Time" sam je povećao hype, album koji odaje počast starim radovima, ali istovremeno se prolongira jačim zvukom. Glavne poruke koje djelo želi prenijeti proizlaze iz nekih književnih djela koja govore o promjenama što se događaju u suvremenom svijetu kao što su nedostatak određenih vrijednosti, prepuštenost sebi ili drugima i sposobnost da se emocije pojave tek kada odlučite voljeti nekoga. Bilo bolje ili gore to su teme koje album donosi, te tako vrlo zanimljive, popraćene izvrsnom glazbom. Album je počast gotovo cijeloj njihovoj diskografiji.

Sve u svemu, album je vrlo lijep, ugodan i ponovno ugodan. Počast starim djelima bila je vrlo zanimljiva ideja te je kao takva ipak naišla na plodno tlo. Dream Theater (što se glazbenika tiče) uvijek je bio vrlo energičan, dok je James Labrie ovdje na nekim mjestima pomalo slab na vokalnoj razini. Ali to nije važno jer ako Dream Theater ipak uspije napraviti fenomenalan album i nakon 30 godina karijere, nema razloga za osudu ili brigu. Ovaj put su nam dali dokaz da san još uvijek nije gotov.

Dražen Plukavec

Hits 496
Dream Theater « Dream Theater Dream Theater Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma