facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Crystal Castles (II)


Bookmark

Data

Released Travanj 2010
Format Albumi
Vrsta Experimental / Electronic
Dodano Nedjelja, 08 Svi 2011
Žanr Electronic
Length 52:54
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država Kanada
Etiketa Fiction
Tags

Review

Kanadski elektroničari Crystal Castles se poprilično trude da svima ogade svoj lik i djelo. Zvjezdani status koji su stekli prvim albumom (koji se zove jednako kao i drugi) su pokušali narušiti mnogim skandalima. Tako su show u Dallasu otkazali jer su tvrdili da im je predgrupa ukrala pedalu za zvučne efekte. Jedno vrijeme su se promovirali slikom Madonne koja je dobila šakom u oko, a da za tu sliku nisu platili autorska prava. Osim tog, pjevačica Alice Glass je svoj girl power pokazala na čudan način, tako što se na Sonaru u Španjolskoj potukla sa zaštitarima.
 
Ni svi ti suludi ispadi nisu uspjeli uništiti interes za njih. Obzirom da u njihovim osobnostima zasigurno nije, ključ je u dobroj glazbi. No i tu su uspjeli izazvati kontroverze. 8-bitna glazba prošarana synthovima koja ponekad prelazi u zaglušujuću buku ih je samo tako svrstala u klub još jednih tobože šokantnih alternativaca.
 
Crystal Castles to u biti jesu. Identično nazvan album s bizarnim coverom neugledne djevojčice na groblju opasno vuče na veliko forsiranje, no najbitniji dio, zvuk, spašava stvar. I tu naravno ima groznih artie ispada (I Am Made of Chalk), no u većini slučajeva se radi o izvrsnom pomaknutom popu.
 
Ledeni glas Alice Glass je često manipuliran kako bi što bolje odgovarao kompjuterski generiranoj podlozi, a pokazao se kao prikladan u svim prilikama: od laganijeg popa do digitalnog punka. Oscilacije u zvuku i žanru su namjerne i cilj im je šokirati slušatelje: iz nježnosti moduliranog glasa tek tako prebacuju u jazbinu bolnih i jezivih zvukova.
 
Crystal Castles, moram vas razočarati. Vi ste pop. Vi ste čak i plesni. Vjerovali ili ne, i vas se može voljeti. Dragi čitatelji, na ovom albumu i bendu ima toliko blata i ljepljivog forsiranja koje bi vas lako moglo odbiti. No uzmite lopatu i krenite čistiti. Ispod sve te namjerne prljavštine krije se stvarno dobra glazba.
Hits 648

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42