facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Clapton

Bookmark

Data

Released Rujan 2010
Format Albumi
Vrsta Rock / Blues
Dodano Srijeda, 20 Travanj 2011
Žanr Rock
Length 1:01:55
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država Velika Britanija
Etiketa Doyle Bramhall II
Tags

Review

Kada je 30. kolovoza 2005.godine za Reprise Records objavio svoj album Back Home, očekivao sam puno, a moje razočaranje tada je bilo dosta veliko. Ovaj puta bio sam izuzetno suzdržan, evo prošlo je punih pet godina, a stari – dobri Eric Clapton objavio je za istoimenu izdavačku kuću novi studijski album Clapton ( tko zna koji po redu o.a.), a album je baš jučer 27. rujna (SAD 28. 9.) i službeno pušten u opticaj i slobodnu prodaju.
 
Odmah na početku moram istaknuti činjenicu da se Clapton nije previše udaljio od bluesa i tog poznatog i meni posebno dragog ugođaja, pa je samim time album ispao znatno bolji nego onaj protekli.
 
Obzirom da karijera Eric Claptona traje već više od 40 godina teško je stalno biti na približno istim i održivim standardima, no Eric to više – manje uspijeva u određenim intervalima. Taj fenomen traje punih 40 godina i mnoge su tu nepoznanice kada je u pitanju karijera, ali i sam životni put ovog velikog glazbenika.
 
Tijekom života Eric je imao velikih problema sa ovisnošću, alkoholom, pogađale su ga zaista velike životne drame (tragična smrt petogodišnjeg djeteta), no i pored svega Eric je ostao čvrsto stajati na zemlji. Sve to moralo je ostaviti traga na njegovoj psihi, potrebno je pronaći snagu za dalje, a Eric Clapton svoju snagu crpi iz glazbe koja čini veliki dio njegovog života. Stoga, nekako mi se čini da je sada opet u onoj uzlaznoj i kreativnoj fazi i drago mi je da opetovano čujem skladbe poput: Travelling Alone, Rocking Chair, River Runs Deep, Judgement Day, How Deep Is The Ocean, Milkman, Crazy About You Baby, That's No Way To Get Along, Everything Will Be Alright, Winwoodsku Diamonds, When Somebody Thinks You're Wonderful, Hard Times, Run Back To Your Side i zatvarajuću laganicu Autum Leaves.
 
I ovaj puta Eric je zatražio pomoć svojeg kolege iz Blind Faith izvrsnog Steve Winwooda, a pored njega na albumu još možemo čuti : J.J. Calea, Sheryl Crow, Allen Toussainta i uvijek dojmljivog i izuzetno nepredvidljivog Wynton Marsalisa.
 
Pred nama se nalazi novi set od 14 pjesama, što obrada poznatih blues, jazz, rag-time i tradicionalnih kompozicija što autorskih skladbi. Ovako široki raspon glazbenog interesa jasno potencira Ericovu želju da se prikaže kao potpuno zreli glazbenik, koji jednostavno svira to što voli. Pa, zar to on ne čini već posljednjih barem 20 godina? 
 
PREPORUKA:
Da li uopće ima smisla bilo što pisati u tom kontekstu, budući da oni koji znaju o čemu je riječ, zbog kredibiliteta i svojeg ozbiljnog pristupa kolekcionarstvu ovaj album Clapton – poznatog Eric Claptona će svakako nabaviti. Ovaj album provjerenog Eric Claptona garantira Vam odlične glazbene trenutke uz koje ćete se sigurno opustiti i dobro zabaviti, a to je i glavna zadaća svakog albuma! U tom ozračju citirati ću samog Eric Claptona koji kaže: This album wasn’t what it was intended to be at all. It’s actually better than it was meant to be because, in a way, I just let it happen.. I to mora svima biti dovoljno, meni je... a Vama?
 
Mladen Lončar - Mike
Hits 735
Live from Madison Square Garden « Live from Madison Square Garden Eric Clapton Albumi Kronologija Wynton Marsalis & Eric Clapton Play The Blues - Live From Lincoln Center » Wynton Marsalis & Eric Clapton Play The Blues - Live From Lincoln Center

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42