facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Kolovoz 2005
Format Albumi
Vrsta Rock / Blues
Dodano Četvrtak, 24 Veljača 2011
Žanr Rock
Length 1:00:17
Broj diskova 1
Edition date 2005
Država SAD
Etiketa Reprise
Catalog Number 9362-49395-2
Edition details Snimano: 2004. - 2005.; Produkcija: Eric Clapton; Izdano: 29. 8. 2005.
Tags

Review

Eric Clapton je 30.kolovoza 2005. godine za Reprise Records objavio svoj zadnji studijski album "Back Home".

Ako je suditi po popratnim rekacijama Claptonovih fanova, onda je to svakako album koji dobiva "mršavu" trojku – zašto ? Ako se malo jače "zagrebe" na površinu izlaze neke vrlo važne činjenice, kao što su na primjer: "ovo je unatrag nekih pet godina zadnji skladateljski glazbeni uradak Eric Claptona", a poznavajući glazbeni opus Claptona sa velikom dozom sigurnosti može se ustvrditi da je gornja ocjena čak i pomalo nategnuta. Eric Clapton imao je i blistavijih skladateljskih trenutaka.

- uvijek kada se udalji od bluza Eric Clapton teško snima dobre albume
- "Back Home" je album koji upravo potvrđuje prethodnu konstataciju.

Na albumu "Back Home" svatko može pronaći nešto za svoj ukus, no upravo u tome se i očituje glazbena osrednjost Claptonovog zadnjeg studijskog albuma. Osobno, nažalost, vrlo teško mogu odabrati više od 4 ili eventualno 5 skladbi koje vrijedi istaknuti (So tired, One Track Mind, Piece Of My Heart – koju je potpisao Doyle Bramhall, te svakako tu ulazi i klasična bluz tema Lost And Found ).

Nakon uzastopnog preslušavanja albuma "Back Home" , stekao sam dojam kako je Clapton pomalo "uljuljan" u udobnu fotelju zanemario ono što je najvažnije kod stvaranja albuma, a to je "feeling". Slušanje albuma "Back Home" ostavlja dojam da upravo taj "feeling" vidno manjka, bez obzira što je ekipa glazbenika koja je radila na njemu vrhunska. Na albumu su radili čak i velikani kao što su Billy Preston i Steve Winwood. Sve to nije pomoglo da "Back Home" istinski zabljesne barem u dvije ili tri skladbe. To je ovaj puta izostalo.

"Back Home" predstavlja Claptona kao srednjostrujaškog glazbenika što je za njegovu karizmu i reputaciju teško prihvatljivo. Stoga, valja zaključiti samo da je Eric Clapton izdao album "Back Home", za koji nema drugih riječi osim rutina i samo rutina. Šteta za jednog glazbenika kalibra Eric Claptona.

Mladen Lončar - Mike

Hits 763
Unplugged « Unplugged Eric Clapton Albumi Kronologija The Road To Escondido » The Road To Escondido

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42