facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Awaken, My Love!


Bookmark

Data

Released Prosinac 2016
Format Albumi
Vrsta Funk / Alternative R&B / Deep Funk Revival
Dodano Srijeda, 25 Siječanj 2017
Žanr R&B
Length 48:57
Broj diskova 1
Edition date Prosinac 2016
Država SAD
Etiketa Glassnote
Catalog Number GLS-0209-02
Edition details objavljeno: 2.12.2016.; izvršni producenti: Donald Glover i Ludwig Göransson; snimano: 2015. - 2016. - The Factory (4) i Conway Studios
Tags Glassnote Childish Gambino Ludwig Göransson Donald Glover

Review

Kao velik obožavatelj „Communityja“ (znam da na ove stranice ne dolazite po preporuku što gledati, ali prva sezona te serije spada u sam vrh modernih sitcoma), bio sam jako ugodno iznenađen kad sam čuo da se Donald Glover, koji u seriji odlično oživljava bivšeg sportaša, a zapravo velikog geeka Troya, u slobodno vrijeme bavi snimanjem albuma. Nakon toga je uslijedilo neugodno iznenađenje da mi ništa od njegove glazbe jednostavno nije sjelo, kao Childish Gambino dosad je uglavnom izdavao nezanimljive i rijetko originalne rap albume.

Unatoč mojim primjedbama, njegova glazbena karijera je doživjela popularnost čak i veću od njegove glumačke (što puno govori, s obzirom da će u budućem Han Solo filmu iz Star Wars franšize Donald glumiti mladog Landa Calrissiana) te su fanovi bili zabrinuti oko promjene stila koja je bila najavljena za njegov novi album, „Awaken, My Love!“. Iako pomak u smjeru soula i funka možda neće biti za svakoga, iz moje perspektive to je pun pogodak, na novom albumu Childish Gambino je nadmašio sva moja očekivanja te s punim pravom u zadnji čas uletio na brojne ljestvice najboljih albuma 2016. godine.

Za produkciju na albumu su zaduženi sam Donald te Ludwig Göransson, koji je s njime radio i na prethodnim albumima, kao i na glazbi za „Community“ te na debi EPu odličnog američkog benda HAIM. Kao što je bio slučaj s HAIMom, produkcija je na ovom albumu više-manje savršena, a nigdje se to ne ističe kao na uvodnoj „Me And Your Mama“, koja kroz svojih 6 minuta doživljava niz promjena tempa uz odlične vokale te instrumentalne sekcije.

Album nastavlja s nekoliko funkom inspiriranih pjesama, „Have Some Love“ i odlična „Boogieman“ već nakon nekoliko pjesama jasno daju do znanja da je riječ o izrazito kvalitetnom albumu, dok mi „Zombies“, unatoč ponovno odličnoj produkciji na instrumentalnim dijelovima, jednostavno nije sjela svojim vokalima. Kratka i izrazito agresivna „Riot“ djeluje pomalo izgubljeno između dviju lakših pjesama, „Zombies“ te jednog od najavnih singlova albuma, prekrasne „Redbone“, koja bi se savršeno uklopila u najbolje albume Princea. „Terrified“ pomalo podsjeća na „Go Slow“ HAIMa, jednu od pjesmi s njihovog fenomenalnog debi albuma za koju je Göransson bio zadužen.

Ipak, album nije ni približno savršena, reggaeom inspirirana „California“ je možda ironično repetativna, ali to ne mijenja činjenicu da bi album vjerojatno bio ugodniji za slušanje bez nje, dok je „The Night Me And Your Mama Met“ pomalo nepotrebno produljenje uvodne pjesme sličnog naziva. Čak i na slabijim dijelovima album je u najgorem slučaju zanimljiv, a na boljima pokazuje sav raskoš talenta kojim Donald raspolaže te se mogu samo nadati da ovaj album neće biti samo „one-off“ projekt, već da će predstavljati smjer u kojem će njegova karijera nastaviti.

Janko Sladović

Hits 767

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42